Players Championship 17: Peter Wright wint, Kim Huybrechts kwartfinalist, van der Voort beste Nederlander PDC
PDC

Dinsdag vond in het Metrodome Barnsley het zeventiende Players Championship plaats, aangezien de PDC-kalender steeds voller raakt zijn er ook enkele Players Championship toernooi die doordeweeks plaatsvinden.

Danny Noppert was door enkele afmeldingen een van de geplaatste spelers, waardoor hij pas bij de laatste 32 tegen een van de andere 32 geplaatste spelers kan komen. Dit is voor het eerst dat Danny een beschermde status geniet op een PDC-toernooi. Helaas voor hem viel in de eerste ronde al het doek.

Peter Wright pakte de toernooizege. De Schot won zodoende zijn negende Players Championship titel. Snakebite versloeg in de finale Daryl Gurney met 6-2. Op weg naar de finale rekende hij onder andere af met Christian Kist, James Wilson, Simon Whitlock en Martin Schindler. Voor het Duitse talent was het zijn eerste halve finale op de Pro Tour.

Kim Huybrechts was met een kwartfinale de beste Belg. Hij wist geen leg te pakken tegen Martin Schindler. Vincent van der Voort gooide in zijn derde ronde partij tegen Rob Cross een 9-darter. Deze ronde was voor hem ook direct het eindstation. Vincent was de enige Nederlander die twee partijen wist te winnen.