Home PDC Premier League 2021 kent weer gewoon 10 deelnemers

Premier League 2021 kent weer gewoon 10 deelnemers

PREMIER LEAGUE DARTS 2016 ROTTERDAM AHOY, ROTTERDAM,NETHERLANDS PIC;LAWRENCE LUSTIG MICHAEL VAN GEWEN AND RAYMOND VAN BARNEVELD GET READY FOR THE PREMIER LEAGUE IN ROTTERDAM

De Premier League 2021 zal weer gewoon met tien spelers gespeeld worden. In 2019 werden de contenders geïntroduceerd, die in 2020 omgedoopt werden tot challengers. Hierdoor mochten onder andere Jeffrey de Zwaan, Dimitri van den Bergh en Jermaine Wattimena aan het grote podium ruiken.

Luke Humphries was in 2020 de enige van 9 contenders die een overwinning wist te pakken, nadat hij in 2019 al gelijk had gespeeld. Hij deed dit in Exeter tegen Gary Anderson, terwijl Fallon Sherrock en Stephen Bunting een gelijkspel wisten af te dwingen. Een jaar eerder wisten ook Chris Dobey, John Henderson en Dimitri van den Bergh gelijk te spelen.

De 2021-editie gaat dus weer terug naar 10 spelers, waarbij de slechtste twee spelers na Judgement Night afvallen.

De Premier League is vooralsnog gepland in de periode van februari tot en met mei, maar dit kan veranderen als beperkingen in het Verenigd Koninkrijk of het Europese vasteland daarom vragen. 

PDC-directeur Matt Porter zei: ”Momenteel is het idee om te opties open te houden, zodat als dingen veranderd moeten worden, we niet gebonden zijn aan iets wat we niet kunnen uitvoeren. We hebben Q-School naar februari verschoven, de Masters staat gepland voor eind januari en vanaf daar moeten we kijken wat er mogelijk is.”