PL week 2 "Van Gerwen wint, Huybrechts en Barneveld onderuit" PDC
PDC

PL week 2 "Van Gerwen wint, Huybrechts en Barneveld onderuit"

PL week 2 "Van Gerwen wint, Huybrechts en Barneveld onderuit"

In het Engelse Bournemouth liet Gary Anderson zien niet voor niets wereldkampioen te zijn. Met 1-7 liet hij niets heel van de kleurrijke Wright. De huidige nummer een van de wereld MvG bleef Bunting de baas. Met 7-3 wist de Brabander ook week twee te winnen. In een Stroke onderonsje was Taylor de baas, Lewis wist slechts twee legs te pakken.

Kim Huybrechts wil als debutant zijn visitekaartje achterlaten maar kreeg James Wade er niet onder. Raymond van Barneveld had kansen voor de overwinning. De Hagenaar stond 4-5 voor maar liet het volledig afweten op de dubbel waardoor hij met 7-5 hele belangrijke punten liet liggen.

De uitslagen:
Peter Wright v Gary Anderson 1-7
Michael van Gerwen v Stephen Bunting 7-3
Adrian Lewis v Phil Taylor 2-7
James Wade v Kim Huybrechts 7-2
Dave Chisnall v Raymond van Barneveld 7-5

Peter Wright (100.25) v Gary Anderson (106.94) 1-7
De 44-jarige Snakebite woont al jaren in Engeland, Wright vorig jaar de runner-up van het PDC WK begint het onderonsje met de huidige wereldkampioen. De openingsleg gaat met een 56 finish naar Wright. Het blijft echter bij de openingsleg voor de kleurrijke Wright. Snakebite staat de hele wedstrijd ruim boven de 100 te spelen maar kan The Flying Scotsman niet stoppen. Met een 126- finish in de tweede leg, een 100 finish in de 5e leg, een 121 in de derde en een 124- finish in de 7e leg overklast de huidige 44- jarige wereldkampioen Gary Anderson Wright. The Flying Scotsman pakt een 1-7 overwinning.

Michael van Gerwen (109.44) v Stephen Bunting (103.43) 7-3
Het groene monster uit Gemonde is volgens de MC John Mcdonnald verhuisd naar Den Haag, en kleine vergissing van de Engelsman. De 25-jarige Van Gerwen woonachtig in het Brabantse Gemonde begint aan de tweede partij van de avond. Met een 13- en een 12-darter geeft MvG meteen een klap in het gezicht van de Engelsman. De Nederlander loopt indrukwekkend uit naar een 3-0 voorsprong als de Bullet zijn eigen leg weet te behouden voor 3-1. De 29-jarige Engelsman staat evenals Wright in de eerste wedstrijd ruim boven de 100 te spelen maar krijgt geen kansen van de huidige nummer 1 van de wereld. In leg zeven weet Bunting nog via een mooie 87-finish een break te zetten en deze voor 5-3 te verzilveren maar daar blijft het bij. Mighty Mike maakt via tops 6-3 en Van Gerwen finisht geheel in stijl met een 138-finish te wedstrijd en een 7-3 overwinning.

Adrian Lewis (97.97) v Phil Taylor (108.33) 2-7
Twee mannen uit het Engelse Stroke-on-Trent die elkaar door en door kennen staan oog in oog op het Premier League podium. De 'oude' meester komt met een 65-finish 0-1 voor waarna Lewis een break terug weet te zetten. Jackpot komt zelfs 2-1 voor waarna de 30-jarige Lewis The Power niet meer weet bij te benen. Zonder hoge finishes maar prima scorend loopt de 54- jarige Taylor weg bij Jackpot. Lewis weet geen leg meer te pakken waardoor Taylor met een 66-finish met 2-7 Lewis weet te verslaan.

James Wade (104.09 ) v Kim Huybrechts (93.57) 7-2
De 29- jarige Hurricane wil zo graag presteren als debutant tijdens de Premier League van 2015. Vorige week verloor de Belg met 3-7 van MvG en deze week krijgt Huybrechts ook geen stok tussen de deur. The Machine is oppermachtig en laat Huybrechts niet in zijn ritme komen. Pas in de vierde leg krijgt Huybrechts een pijl in de buitenste ring voor 3-1. De Antwerpenaar staat slechts 86.44 te spelen wat gewoon niet voldoende is. James Wade laat zijn klasse zien door de vijfde leg met een 143- finish te beëindigen. De Engelsman loopt ook nog uit naar 6-1 waarna Huybrechts 50 weet te finishen voor 6-2. Het mag echter niet meer baten, met een 7-2 verlies tegen James Wade blijft de Belg op 0 punten.

Dave Chisnall (91.53)v Raymond van Barneveld (91.73) 7-5
Dave Chisnall begint de wedstrijd, alle legs gaan in de begin fase volledig met de darts mee. In de tweede leg staat Chisnall na 6 darts op 141 voor een 9-darter maar pijl 7 gaat helaas mis. Met de scoreborden op 4-4 mist Chisnall de dubbel waarna Barney de eerste break weet te plaatsen voor 4-5. Double trouble, gooit echter roet in het eten. De Hagenaar geeft de wedstrijd uit handen door dubbels te laten liggen. De Engelsman weet te profiteren en buigt de 4-5 achterstand om naar een 7-5 overwinning.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws