Van Gerwen onderuit op Premier League, De Sousa gooit 9-darter PDC
PDC

Van Gerwen onderuit op Premier League, De Sousa gooit 9-darter

Van Gerwen onderuit op Premier League, De Sousa gooit 9-darter

Daar waar Michael van Gerwen op woensdagavond het bal mocht openen was deze eer donderdagavond weggelegd voor Dimitri van den Bergh. De Belg mocht hierin spelen tegen Peter Wright.

Michael van Gerwen kwam later op de avond in actie tegen James Wade. Alvorens het zover was zorgde De Sousa echter voor sensatie met een miscount gevolgd door een 9-darter zoals hier is te zien.

Premier League speeldag 4
Dimitri Van den Bergh (101,02) 6-6 Peter Wright (97,46)
Met een 100-finish en een 160-finish komt Van den Bergh op een 3-1 voorsprong maar Wright antwoordt met een 121-finish. Daarna brachten de heren de stand naar 4-4 waarna de legs over en weer verdeeld werden. De Belg leek de betere in de partij maar weet de partij niet met 2 punten winnend af te sluiten. Eindstand: 6-6.

Jonny Clayton (95,98) 3-7 Rob Cross (97,01)
Daar waar Clayton gisteren nog de man van de perfecte leg was moest hij vandaag zijn meerdere erkennen in Rob Cross. The Ferret verloor de grip op de partij nadat hij Voltage tot en met de zesde leg nog wist bij te benen tot 3-3. Daarna waren 4 legs een prooi voor Cross die met 7-3 de winst pakt.

Jose de Sousa (100,95) 6-6 Nathan Aspinall (95,82)
De mannen wisten er een bizar duel van te maken waarbij de Portugees opende met een miscount gevolgd door 9-darter zoals te zien is op deze beelden. Alsof dit nog niet bijzonder genoeg was kegelde De Sousa ook de ene na de andere 180-er erin. Hij kwam uiteindelijk uit een op ongekend aantal van 11 stuks. Toch wist Nathan Aspinall hem van de 2 punten af te houden en bracht de uitslag naar 6-6.

James Wade (95,79) 7-3 Michael van Gerwen (90,91)
The Machine wist deze partij naar zijn hand te zetten met finishes van 120, 121 en 135. Van Gerwen deed nog iets terug met een 110-finish maar keek toen al tegen een 4-2 achterstand aan. Met een 94-finish snoepte de Nederlander nog één leg af maar daar bleef het ook bij.

Gary Anderson (97,56) 7-2 Glen Durrant (87,90)
Glen Durrant speelde vanavond tegen Gary Anderson al speelt hij eigenlijk meer een strijd met zichzelf op dit moment. Hij verkeerd in zeer slechte vorm en dat lijkt hem duur te komen tijdens deze Premier League. In duel met de Schot pakte Duzza twee legs en meer zat er niet in tot frustratie van de voormalig Premier League-winnaar.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws