Home PDC Premier League scenario’s: Hoe 4 spelers nog strijden om play-offs

Premier League scenario’s: Hoe 4 spelers nog strijden om play-offs

2019-03-28 PDC Premier league Ahoy donderdag Gerwyn Price publiek

Nooit eerder was het op de laatste dag voor de play-offs van de Premier League nog zo spannend. Maar liefst 4 spelers strijden om de laatste 2 plekken van de eindfase van het toernooi waarbij aan het eind 250.000 pond klaarligt voor de winnaar.

Rob Cross en Michael van Gerwen zijn al verzekerd van deelname maar voor James Wade, Gerwyn Price, Daryl Gurney en Mensur Suljovic zal het vanavond erop of eronder zijn.

Dit zijn de scenario’s per speler met de bijbehorende benodigde resultaten om zich te verzekeren van de eindronde.

James Wade
Winst of gelijkspel is voldoende om zich te verzekeren van de play offs. Als Daryl Gurney of Mensur Suljovic niet wint is hij al gekwalificeerd voor hij zijn partij zal spelen.

Gerwyn Price
Als hij gelijk speelt, moeten Mensur Suljovic en Daryl Gurney verliezen. Wanneer Price wint mogen Mensur Suljovic en Daryl Gurney niet winnen om The Iceman te verzekeren van de play offs.

Daryl Gurney
Heeft een beter resultaat nodig dan Mensur Suljovic en Gerwyn Price.

Mensur Suljovic
Heeft een beter resultaat nodig dan Daryl Gurney en Gerwyn Price.

Wanneer er spelers op een gelijk aantal punten eindigen dan wordt er eerst gekeken naar het legverschil, vervolgens het aantal gewonnen legs tegen de darts in. Mocht ook dat gelijk zijn dan wordt er tot slot gekeken naar het toernooigemiddelde.

Voor het speelprogramma klik hier.