Drie maal gelijkspel en Van Gerwen blijft koploper Premier League PDC
PDC

Drie maal gelijkspel en Van Gerwen blijft koploper Premier League

Drie maal gelijkspel en Van Gerwen blijft koploper Premier League

Maar liefst drie maal gelijkspel. Van Barneveld en Huybrechts pakken beide hun eerste punt van de competitie. De wedstrijd waar iedereen naar uitkeek was toch zeker de wedstrijd van Michael van Gerwen tegen Gary Anderson. Beide heren gooiden prima, maar Anderson miste ontzettend veel dubbels waardoor hij de wedstrijd uit zijn vingers glipte. Taylor wierp Bunting flink van het bord af. The Bullet verloor in een bijna whitwash in zijn thuishaven. Gelukkig voorkwam hij het om nog één leg te winnen.

Geen speciale avond, maar er zijn wel bijna twee 9-darters gegooid, helaas gingen beide scores mis door de pijl op de trippel 19.

Premier League Speelweek 3
James Wade v Dave Chisnall 6-6
Peter Wright v Raymond van Barneveld 6-6
Phil Taylor v Stephen Bunting 7-1
Michael van Gerwen v Gary Anderson 7-4
Adrian Lewis v Kim Huybrechts 6-6

James Wade (90.19) v Dave Chisnall (93.27) 6-6
De eerste wedstrijd van de derde week in de Premier League. De twee mannen begonnen matig. James Wade had erg moeite om in de wedstrijd te komen. Hij gooide zelfs in de openingsleg vier keer in de één! Chizzy had ook moeite met het niveau. Wade gooide een gemiddelde van 75 in de eerste drie legs waarin het 1-2 stond. Na deze legs gooiden de mannen wat beter en kwamen langzaam op gang. Opeens uit het niets gooit Chisnall bijna een 9-darter. Hij mist de trippel 19 waarna hij de dubbel 12 nog had moeten gooien. Na deze onverwachte zet, gooiden de mannen gelijk op. Beide gemiddelden van 90. Het werd niet spannend, uiteindelijk pakte 'The Machine', de 6-5 met een fantastische 142-finish. Zijn tegenstander maakte er uiteindelijk een gelijkspel van door de laatste leg binnen te slepen.

Peter Wright (93.45) v Raymond van Barneveld (102.94) 6-6
Wat een begin van onze landgenoot! Hij gooit de helft van de wedstrijd een gemiddelde van 115. Dit was tot de 1-4. Wright gooide nog een 147-finish, maar Barney klopt Snakebite in het begin van de partij. Daarna zwakt Raymond langzaam af en bij de Schot gaat het beter. Hij breekt van Barneveld en komt langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. In de tiende leg gooit Wright nog een 11-darter via 94. Uiteindelijk wordt het gelijkspel, maar het voelt als een verlies in de ogen van onze landgenoot. Raymond zegt na de wedstrijd in een interview: "Ik verloor mijn concentratie na de vijfde leg. Ik heb de laatste tijd heel veel kilo's verloren en voel mij elke dag ontzettend slecht. Ook vandaag." Hiermee pakt Barney zijn eerste punt in de Premier League.

Phil Taylor (100.03) v Stephen Bunting (84.62) 7-1
Een nachtmerrie voor Stephen Bunting in Liverpool. Zijn thuisbasis waar bekenden van hem, hem kwamen aanmoedigen. Het was bijna een whitewash maar Bunting maakte hier verandering in, in de een na laatste leg. Taylor gooit een constant gemiddelde van 100 terwijl Bunting er niets van bakt in het begin van de wedstrijd met een gemiddelde van 70. Op het laatste gedeelte van de wedstrijd probeert hij nog terug te komen, maar tevergeefs. The Power gooit uiteindelijk twee mega finishes (121 en 151) en beslist daarmee de wedstrijd.

Michael van Gerwen (101.14) v Gary Anderson (95.74) 7-4
Een missende-dubbel-wedstrijd. Gary Anderson mist bij elke leg ontzettend veel dubbel gemiddeld 4 dubbels per leg! Hij begint wel met een voorsprong, maar omdat hij zoveel mist, pakt onze landgenoot de wedstrijd terug. Ze schommelen beide tegen de honderd aan qua gemiddelden, maar door de gemiste dubbels daalt 'The Flying Scotsman'. Het wordt nog spannend op het einde wanneer Gary bijna van Gerwen breekt, maar Mighty Mike neemt de twee punten mee naar huis en wint tot nu toe nog alle wedstrijden in de Premier League.

Adrian Lewis (92.16) v Kim Huybrechts (88.90) 6-6
Helaas geen spannende wedstrijd. Beide mannen gaan gelijk op. Begin van de partij is Lewis wat beter dan Kim, maar in verloop van de wedstrijd zakte zijn niveau. Huybrechts gooide bijna nog een 9-darter, maar miste zijn pijl op de trippel 19. Het gaat daarna gelijk op en uiteindelijk pakt 'The Hurricane' de laatste leg van de wedstrijd maar een nerveuze 62-finish.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws