Premier League: Van Gerwen verslaat Barney, Huybrechts verliest PDC
PDC

Premier League: Van Gerwen verslaat Barney, Huybrechts verliest

Premier League: Van Gerwen verslaat Barney, Huybrechts verliest

Vanavond kon er weer ouderwets naar RTL 7 worden geschakeld voor een avond Premier League. De 8e Premier League avond s gespeeld in de imposante Arena in Dublin. Adrian Lewis wist Chisnall niet te verslaan waardoor hij echt serieus in de problemen is gekomen. Gary Anderson was in het duel Anderson - Bunting oppermachtig waarna Peter Wright geen vuist kon maken tegen The Machine James Wade.

Mighty Mike blijft problemen hebben met dubbel 12, voor de achtste keer dit jaar mist hij de perfecte leg op deze dubbel. Van Gerwen wist wel de Nederlandse head to head te beslissen in een overwinning.

De afsluiter was voor Kim Huybrechts die de wedstrijd lang onder controle had, in leg 10 maakt de Belg een foutje door een single één te gooien vanaf 100 waardoor Taylor kon breaken. The power pakt uiteindelijk de overwinning met 7-4.

[adrotate banner="54"]
[hb_player_table_widget poule='PDC Betway Premier League 2015']

Betway Premier League, speelavond 8 in Dublin
Adrian Lewis (96,51) v Dave Chisnall (100,84) 2-7
Chisnall weet een 7-2 overwinning te boeken op The Jackpot. Een belangrijke 107-finish voor 4-2 leek voor Lewis de doodslag te zijn geweest in deze partij. Dit is in het voordeel voor Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts die in strijd met Lewis zijn om degradatie te voorkomen.

Gary Anderson (96,80) v Stephen Bunting (95,57) 7-4
Anderson pakt de eerste leg met een 152-finish. Anderson laat met 168-score een 134-finish staan en weet deze ook uit te gooien, waardoor hij terugkomt tot 2-2. Door achtereenvolgens 88 en 68 te finishen komt hij 4-2 voor. Bij een 4-4 stand mist Bunting vier legdarts om te breken en ziet de Schot daarvan profiteren. In de tiende leg laten zowel Anderson als Bunting een 113-finish staan. Beiden missen hem echter op de dubbel, waarna Anderson een punt veilig stelt. Ook de elfde leg gaat naar de regerend wereldkampioen.

Peter Wright (87,81) v James Wade (92,15) 3-7
Wade finisht 65 om tegen de darts in 1-0 voor te komen. Wade komt op 2-0 door een 124-finish. Wright mist een 68-finish om op het scorebord te komen en ziet The Machine die 52 finisht uit te lopen naar 3-0. Wade gooit vanaf 170 de enkele bull in plaats van de bull’s eye en komt daardoor niet op 4-0. Nadat Wade aan zes pijlen niet genoeg had om de resterende 25 punten uit te gooien, pakt Wright dan toch zijn eerste leg. Wright komt vervolgens ook op 2-3. Wade komt via een 61-finish op 5-3 om uiteindelijk met 7-3 te winnen.

Michael van Gerwen (108,71) v Raymond van Barneveld (104,37) 7-2
Van Gerwen mist voor de achtste keer dit jaar dubbel 12 voor een 9-darter, maar in 10 pijlen komt hij alsnog op 2-0.​ Via Tops komt van Barneveld na vier legs ook op het scorebord. Van Gerwen finisht 84 voor een 11-darter en een 4-1 voorsprong.​ Na zes legs staan beiden rond de 110 gemiddeld te gooien. Nadat van Gerwen in de achtste leg van Barneveld voor de tweede keer breekt, komt hij op een 6-2 voorsprong. Met een 160-finish beslist van Gerwen het fantastische Nederlandse onderonsje op 7-2, waardoor van Barneveld volgende week vol aan de bak moet tegen Anderson om zijn verblijf in de Premier League te verlengen.

Phil Taylor (104.04 ) v Kim Huybrechts (96.73) 7-4
Na een mooie avond darts sluiten we af met de Belg Kim Huybrechts die het duel aangaat met Phil Taylor. The Hurricane snoept de openingsleg die Taylor is begonnen af. De Engelsman weet direct terug te breaken waarna hij wel in staat is de break te verzilveren. De Belg blijft echter goed in het zadel en laat Taylor niet weglopen. In de achtste leg heeft hij een knappe 106- finish nodig om 4-4 te maken waarmee hij de Engelsman geen ruimte geeft. Taylor maakt 5-4 waarna Huybrechts vanaf 100 een fout maakt door te beginnen met een 1. The Power profiteert optimaal door 74 te finishen voor de break 6-4. Kim Huybrechts weet in de 11e leg niet voldoende druk te zetten om er een punt uit te slepen. De volle winst is voor Phil Taylor die een prima spelende Huybrechts verslaat.

[adrotate banner="54"]

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws