Van Barneveld: Het zou ongelooflijk zijn als ik de titel met succes verdedig PDC
PDC

Van Barneveld: Het zou ongelooflijk zijn als ik de titel met succes verdedig

Van Barneveld: Het zou ongelooflijk zijn als ik de titel met succes verdedig

Zeven weken geleden zag de Premier League 2015 er somber uit voor Raymond van Barneveld. Samen met Kim Huybrechts bezette hij de twee laatste posities. Toch wist de titelverdediger die avond op legsaldo te overleven waarna hij een ongelooflijke reeks wist neer te zetten van 6 overwinningen en 1 gelijkspel. Hiermee was hij mede verantwoordelijk voor de uitschakeling van Phil Taylor en maakte hij het bijna ongelijke waar, zich alsnog plaatsen voor de play-offs.

Morgenavond staat hij in een herhaling van de finale van vorig jaar tegenover Michael van Gerwen. Alleen dit keer al in de halve finale. Mocht hij deze winnend afsluiten dan staat in de finale Dave Chisnall of Gary Anderson te wachten. Het zou de ultieme comeback zijn maar het is zeker niet onmogelijk volgens de Nederlander zelf.

"Ik geloof weer in mijzelf. Ik kijk niet naar de andere spelers want ik weet dat ze briljant zijn. Maar ik ben ook een goede speler en als je in jezelf geloofd, zoals vorig jaar, dan is alles mogelijk. Michael van Gerwen is de nummer 1 van de wereld en Gary Anderson is de wereldkampioen maar wat Dave Chisnall deze Premier League heeft laten zien is echt ongelooflijk," aldus Van Barneveld.

"In week 9 had ik een gelijkspel tegen Gary waardoor ik niet geëlimineerd werd en ik ben erg blij dat ik daarna 6 overwinningen heb behaald en 1 gelijkspel. Ik heb veel geoefend op de finishes en speel lekker mijn eigen spel. Ik geniet van het spel en de strijd en sta lekker te gooien met de darts die Unicorn voor mij mogelijk heeft gemaakt," aldus Barney.

"Deze titel verdedigen zou veel betekenen voor mij. Dan heb je jezelf echt bewezen tegenover de wereld. Dat zou betekenen dat je de meest constante speler bent uit het circuit. Wereldkampioen worden kan wanneer je 2 tot 3 weken in uitstekende vorm verkeerd maar voor de Premier League moet je 16 weken lang in uitstekende vorm zijn," aldus de titelverdediger.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws