Home PDC Raymond van Barneveld hoopvol zijn vorm te hervinden voor het PDC WK

Raymond van Barneveld hoopvol zijn vorm te hervinden voor het PDC WK

2019-7-21 Als de Bliksem benefiettoernooi voor Marcel Blik Raymond van Barneveld

Tijdens de Melbourne Darts Masters op vrijdag zagen we de oude Van Barneveld in actie, De inwoner van de hofstad produceerde een gemiddelde van 106.13 waarmee hij met zeer ruime cijfers won van Haupai Puha. Barney trof de tweede dag Peter Wright die de Nederlander met 8-6 versloeg.

Raymond van Barneveld blijft echter hoopvol zijn beste vorm te heroveren in de laatste vier maanden van zijn illustere 32-jarige carrière. De legendarische vijfvoudig wereldkampioen bouwt eraan nog één poging te ondernemen om een ​​zesde wereldtitel te winnen tijdens het PDC Word Championship 2019/20, waarna hij zich terugtrekt uit de sport.

Rod Harrington sprak de vijfvoudig wereldkampioen, “Als ik op demonstraties speel, voel ik me ontspannen bij het publiek en wil ik hen laten zien wat ik kan doen, die Barney wil ik terug”, zei Van Barneveld. “Het gebeurd echter al ruim drie of vier jaar niet en je moet eerlijk tegen jezelf zijn. Toen ik de beste speler ter wereld was, versloeg ik Phil Taylor in de finale en liet ik iedereen weten dat ik de beste speler ter wereld was. Nu ben ik realistisch en ik weet dat ik niet meer de beste speler ter wereld ben. Ik ben 52 jaar oud, ik zou tot 55 hebben gespeeld, maar mijn tijd is gekomen.” liet de Nederlander weten aan Harrington.

Raymond van Barneveld kon zijn beste spel niet meer laten zien na zijn aankondiging te stoppen op professioneel niveau. De Hagenaar had een ander afscheidsjaar verdient maar helaas kun je vorm niet altijd sturen.

”Het ‘Barney Army’ legioen is altijd fantastisch, ze houden van me en ze noemen mijn naam overal waar ik kom. Dat zal ik nooit vergeten! Maar het probleem is dat je dingen wilt winnen, je wilt trofeeën opheffen, dat is wat ik in het verleden deed en dat is nog steeds wat ik wil doen. Als je jaren niets hebt gewonnen kruipt dat in je systeem. Je begint je meer zorgen te maken, je twijfelt aan jezelf en je wilt dat leven niet meer. Ik ben een winnaar, hetzelfde als Phil Taylor, hetzelfde als Michael van Gerwen, ik haat het om te verliezen en de laatste paar jaar win ik geen wedstrijden meer wat me vreselijk veel pijn doet” aldus Van Barneveld.

De Nederlandse legende kijkt ernaar uit om in eigen land voor een laatste keer deel te nemen aan de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Daarna zal The Man zijn pijlen richten op een emotionele laatste Word Championship in Londen.

“Ik blijf gewoon trainen en hopelijk komt de vorm terug, ik heb nog maar vier maanden over dus hopelijk kom ik in de flow. Nadat ik met pensioen ga, blijf ik in het demonstratie circuit en ik ben er vrij zeker van dat ik altijd in de dartswereld zal blijven.”