Robert Thornton nog zeker niet afgeschreven 'ik blijf een gevaarlijke en kom terug' PDC
PDC

Robert Thornton nog zeker niet afgeschreven 'ik blijf een gevaarlijke en kom terug'

Robert Thornton nog zeker niet afgeschreven 'ik blijf een gevaarlijke en kom terug'

Robert Thornton is naar de 31ste plaatst van de PDC order of merit gezakt, de Schot die diverse majors wist te winnen heeft tijd gestoken in zijn familie. Echter is Thornton niet van plan achter de geraniums te gaan zitten..

The Thorn is van plan de wereldtop weer te veroveren "ik ben gevaarlijk en even van de radar verdwenen, het is niet nodig te vertellen waartoe ik in staat ben" liet de Schot weten aan Live-darts. "soms neemt het leven een andere wending en moet je focussen op dat wat echt belangrijk is".

Thornton nam al eerder een lange break om voor zijn kinderen te zorgen, The Thorn kwam in 2005 terug aan de oche en wist meteen de kwartfinale te bereiken van het BDO World Championship. Een paar jaar later wist de nu inmiddels 51-jarige de Winmau World Masters te winnen.

Zijn tweede master won Thornton in 2012, hij versloeg Phil Taylor tijdens de finale van het UK Open nadat hij net was hersteld van een longontsteking. Thornton had zijn uitschrijving door zijn ziek zijn al in gang gezet maar gelukkig wist hij toch op tijd fit genoeg te zijn.

Michael van Gerwen wilde de World Grand Prix in 2015 heel graag winnen, de Nederlander behaalde de finale maar trof Robert Thornton. De Schot dwong een beslissende leg af en won de World Grand Prix.

De laatste jaren kon Thornton door allerlei omstandigheden niet meer voldoende focussen waardoor hij langzaam naar de achtergrond verdween. Zijn beste prestatie na 2015 is de kwartfinale van de Masters in 2017, hij verloor toen van Jackpot Lewis.

Thornton is er klaar voor, kan weer focussen en weet zeker binnenkort weer een prestatie van formaat neer te zetten.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws