Huybrechts "Het gevaar is te groot, al zou ik het wel graag willen" PDC
PDC

Huybrechts "Het gevaar is te groot, al zou ik het wel graag willen"

Huybrechts "Het gevaar is te groot, al zou ik het wel graag willen"

De grote broer van Kim Huybrechts is niet langer 'de broer van'. Ronny Huybrechts heeft zijn naam op de kaart gezet in de eerste helft van 2013 door zich in de kijker te spelen. Na het pakken van een Tourkaart op de Q-school bereikte Ronny samen met broer Kim de finale van de World Cup of Darts waarin Phil Taylor en Adrian Lewis namens Engeland met 3-1 te sterk waren voor de Belgen. Ronny kon zijn succesvolle optreden bij de PDC al snel een gevolg geven en hij wist zich te plaatsen voor de UK Open en bereikte de finale van de eerste Players Championship in Wigan. Tijdens de European Darts Championship in Duitsland liet de Belg pas echt van zich horen door Stuart Kellett, Phil Taylor en Robert Thornton te verslaan.

Tijdens de World Matchplay die twee weken later volgde kon Huybrechts het spel van destijds niet opbrengen en ging hij hard onderuit tegen de latere runner-up Adrian Lewis. Voor de camera van RTL7 Darts werd er met Ronny gesproken en werd al snel duidelijk waar de oorsprong van het wisselvallige spel ligt.

“Ik had maar vijf uur getraind in twee weken tijd, dan kom je tekort. Ik moet iedere dag werken. Ik vertrek om zeven uur in de ochtend en ben dan om zes uur ‘s avonds weer thuis. Eten, afwassen en daarna de honden nog uitlaten. Dan is het alweer half tien voor ik kan oefenen. Dan houdt het op.”

Een professionele carrière zit er dan ook niet in voor Ronny, daar waar zijn jonge broer Kim er wel vol voor gaat. “De combinatie is niet vol te houden, maar ik ben 48 jaar oud. Dan moet je een keuze maken. Stel ik stop met werken en richt me fulltime op darts. Maar hoe lang duurt het? Misschien vijf zes, jaar. Dan moet ik weer werk gaan zoeken op mijn 53e. Ik kan het risico niet nemen, het gevaar is gewoon te groot. Al zou ik het wel graag willen.”
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws