Scenario's Grand Slam of Darts poule E t/m H: Van den Bergh 50 procent kans op volgende ronde PDC
PDC

Scenario's Grand Slam of Darts poule E t/m H: Van den Bergh 50 procent kans op volgende ronde

Scenario's Grand Slam of Darts poule E t/m H: Van den Bergh 50 procent kans op volgende ronde

Maandagavond worden in poules E tot en met H de laatste poulewedstrijden van de Grand Slam of Darts gespeeld. . Zodoende leek het ons een geschikt moment om per poule te kijken wie er in welk geval door is.

In poule E heeft Peter Wright de beste papieren. Als hij vier legs pakt of Jim Williams verslaat Max Hopp is Snakebite sowieso door. Maar als Wright met 5-3 of ruimer verliest van Josh Payne kan het zomaar mis gaan voor Snakebite. Als Wright 5-3 verliest en Hopp 5-1 wint, Wright 5-2 verliest en Hopp 5-2 wint, Wright 5-1 verliest en Hopp 5-3 wint of Wright 5-0 verliest en Hopp 5-4 wint gaat de Duitser immers samen met Josh Payne naar de volgende ronde.
Indien Wright wint is Max Hopp bij een overwinning sowieso door. Mocht Hopp verliezen moet Maximiser 4 legs winnen om door te kunnen. Als hij 5-4 verliest, moet Payne drie legs pakken om de Duitser voor te blijven. Als Williams Hopp met 5-3 of meer verslaat valt het doek voor onze oosterbuur. Als Williams 5-3 wint, heeft Payne aan twee legs tegen Wright genoeg voor de volgende ronde, bij 5-2 voor Williams zijn dat er drie, bij 5-1 voor Williams zijn dat er vier en bij een 5-0 zege van Williams kan Payne zich geen nederlaag veroorloven.

In poule F hebben Gerwyn Price en Glen Durrant de beste papieren om de volgende ronde te halen. Durrant is bij een overwinning op Gilding, die in zijn eerste twee partijen in totaal vier legs pakte, sowieso door. Als Price drie legs pakt tegen Simon Whitlock is hij sowieso door. Indien Whitlock 5-2 wint ligt Price er echter uit, indien Durrant Andrew Gilding verslaat. Whitlock is bij een overwinning van 5-3 of minder afhankelijk van Durrant en Gilding. Bij 5-3 voor Whitlock is de Australiër alleen door als Gilding 5-2 wint, bij 5-4 is de Wizard enkel door bij een 5-1 zege van Gilding. Voor Andrew Gilding is er enkel nog een theoretische kans op de volgende ronde. Goldfinger zal dan zelf 5-0 van Durrant moeten winnen en Price moet Whitlock verslaan.

In poule G heeft Stephen Bunting de beste papieren. Indien The Bullet drie legs pakt tegen voormalig Lakesidekampioen Scott Mitchell is Bunting door. Bij een nederlaag van 5-2 of ruimer moet hij echter hopen dat Martin Schindler Mensur Suljovic verslaat.
Mensur Suljovic is door als hij wint. Bij een 5-4 zege zou dit, indien Mitchell met dezelfde cijfers wint, op onderling resultaat zijn ten koste van Mensur Suljovic. Bij een ruimere overwinning laat hij of Bunting of Mitchell op legsaldo achter zich.
Martin Schindler moet hopen op een wonder. Ten eerste moet hij zelf met minimaal 5-1 van Mensur Suljovic winnen en dan mag Scott Mitchell ook nog maar eens slechts een leg pakken tegen Stephen Bunting. Bij een 5-0 zege van Schindlerzou Mitchell aan twee legs niet genoeg hebben.

In poule H kunnen we de rekenmachines laten liggen. Rob Cross is door, Ryan Searle is uitgeschakeld. Dimitri van den Bergh speelt in principe een knock-outwedstrijd tegen Mark McGeeney, waarbij de winnaar door is en de verliezer eruit ligt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws