Home PDC Seigo Asada winnaar van de tweede PDC Aziatische Tour 2018

Seigo Asada winnaar van de tweede PDC Aziatische Tour 2018

Dit jaar werd de PDC Asian Tour geïntroduceerd. Naast World Cup of Darts evenementen in China en Japan en deelname van Aziatische spelers aan het wereldkampioenschap en de World Cup of Darts, krijgt darts in Azië weer een boost met de invoering van een Pro Tour.

Zaterdag werd de aftrap verricht in Seoul. Royden Lam mag zich de allereerste winnaar noemen van de Asian Tour, ondanks de WK en World Cup of Darts deelnemer in de finale een 9-darter om de oren kreeg van zijn tegenstander en latere runner-up Noel Malicdem.

Seigo Asada is de winnaar geworden van het tweede toernooi. Asada, die in actie kwam op het PDC wereldkampioenschap 2018, was in de finale te sterk voor Hyun-Chul Park uit Zuid-Korea. Legende en ‘9-dart hero’ Paul Lim strandde in de kwartfinale.

De PDC Asian Tour bestaat uit twaalf toernooien die tijdens zes weekenden worden gespeeld. Er wordt een ranglijst bijgehouden, de PDC Asian Tour Order of Merit. De winnaar van een tour verdient $3,600. Na het laatste toernooi ontvangt de top vier van deze ranglijst een ticket voor het PDC wereldkampioenschap, waar zij in de voorronde van start zullen gaan.

Tweede PDC Asian Tour
Kwartfinales

Arashi Matsumoto 5-2 Keita Ono
Seigo Asada 5-2 Haruki Muramatsu
Pupo Llieh 5-3 Paul Lim
Hyun-Chul Park 5-2 Benedicto III Ybanez

Halve finales
Seigo Asada def Arashi Matsumoto
Hyun-Chul Park 5-2 Pupo Llieh

Finale
Seigo Asada 5-4 Hyun-Chul Park

Overige speeldata:

Tour 3 & 4: April 28-29, Regency Art Hotel, Macao

Tour 5 & 6: Juni 23-24, Kobe Port Terminal, Kobe

Tour 7 & 8: Augustus 18-19, Kuala Lumpur

Tour 9 & 10: September 22-23, Taipei

Tour 11 & 12: Data en locatie ntb