Slechts 9 spelers hebben alle 9 PDC World Cup of Darts gespeeld PDC
PDC

Slechts 9 spelers hebben alle 9 PDC World Cup of Darts gespeeld

Slechts 9 spelers hebben alle 9 PDC World Cup of Darts gespeeld

De PDC World Cup of Darts 2019 staat voor de deur. Vanaf donderdag tot en met zondag staat de Barclaycard Arena in het Duitse Hamburg immers volledig in het teken van darts. Als 32 landen vertegenwoordigd worden door twee spelers die als koppel de eer van hun land verdedigen. Aan de komende editie zullen er negen spelers voor de negende keer deelnemen aan de PDC World Cup of Darts. Deze spelers hebben nog geen editie hoeven te missen. Voor voormalig wereldkampioenen Raymond van Barneveld en John Part, die tot dit jaar alle edities speelden, komt er een einde aan deze reeks. In dit artikel gaan we kijken wie het zijn en hoe ze het tot nog toe deden. De oplettende lezer zal merken dat er in 2011 geen PDC World Cup of Darts gespeeld is.

De Oostenrijker Mensur Suljovic wist in 2016 en 2017 samen met Rowby-John Rodriguez tot de kwartfinales te komen. De twee mannen uit Wenen wisten in het derde jaar op rij dat ze samen gooiden pas tot de kwartfinale te komen. In 2010 en 2013 speelde Mensur met Maik Langendorf, terwijl in 2012 Dietmar Burger aan zijn zijde stond. In 2018 speelde The Gentle samen met Zoran Lerchbacher en verloor Oostenrijk de eerste ronde van Japan. Ook dit jaar zullen Mensur en The Hypercane Oostenrijk vertegenwoordigen. Hopelijk voor hen dit jaar met meer succes dan vorig jaar.

De Australiër Simon Whitlock gooide van 2010 tot en met 2015 met Paul Nicholson. In 2012 kwamen ze tot de finale, waar ze in een sudden death leg hun meerdere moesten erkennen in Phil Taylor en Adrian Lewis. Sinds 2016 gooit Whitlock samen met Kyle Anderson. The Wizard en The Original kenden in 2018 hun beste prestatie toen ze de halve finale wisten te halen.

De Noord-Ier Brendan Dolan drong in 2014 en 2016 door tot de halve finale. In 2014 stond Mickey Mansell aan zijn zijde, die van 2012 tot en met 2015 Noord-Ierland vertegenwoordigde, voordat Daryl Gurney in 2016 het stokje van Mansell overnam. In 2010 speelde John MaGowan aan de zijde van Dolan. Lukt het The History Maker om wederom geschiedenis te schrijven en voor het eerst de finale te halen?

De Ier William O'Connor is vooralsnog weinig succesvol op de PDC World Cup of Darts. De slechtste herinneringen bewaart hij aan de jaren 2014 en 2018 toen de eerste ronde het eindstation was. Samen met Mick McGowan wist hij viermaal (in 2010, 2012, 2016 en 2017) de laatste 16 te bereiken. Dit lukte hem ook in twee van de drie jaren dat hij met Connie Finnan gooide in de periode 2013 tot en met 2015. Steve Lennon zal hopen dat hij na dit jaar niet langer de enige Ier is die op de PDC World Cup of Darts heeft gegooid en nooit de tweede ronde heeft bereikt. Dan zal Griekenland opzij gezet moeten worden. Wellicht dat een blik op de PDC Order of Merit hen hoop biedt, aangezien Lennon 35e en O'Connor 47e staat wat weleens hun beste notering in jaren kan zijn.

De Spanjaard Toni Alcinas staat bekend als reuzendoder op de PDC World Cup of Darts en zodoende is Nederland gewaarschuwd voor de kwaliteit van dit ervaren koppel. Zo was hij in 2010 samen met Carlos Rodriguez verantwoordelijk voor de uitschakeling van de gedoodverfde favoriet Engeland. In dat jaar boekten ze met een halve finale plaats ook direct hun beste resultaat. In 2013 moest ook Schotland hun meerdere erkennen in de Spanjaarden Alcinas en Rodriguez. Sinds 2015 heeft The Samurai in The Spartan Cristo Reyes een nieuwe koppelmaat. Dit is vooralsnog geen garantie voor succes, want in de vier eerdere edities dat ze samen speelden kwamen ze niet verder dan driemaal de tweede ronde en eenmaal de eerste ronde.

De Amerikaan Darin Young wist in 2012 tot de kwartfinale door te dringen in het enige jaar dat hij met Gary Mawson koppelde. Verder speelde Big Daddy in 2010, voordat hij in de periode 2013 tot en met 2018 steeds Larry Butler als koppelmaat had. Aan Chuck Puleo de uitdaging om samen met Young het resultaat van het koppel Young/Mawson te evenaren of te overtreffen.

De ervaren Deen Per Laursen heeft in zijn negen deelnames acht verschillende koppelmaten gehad en is vooralsnog weinig succesvol. In 2012 haalde hij met Jann Hoffmann, die hem ook in 2013 vergezelde, de laatste 16. In 2016 stond Laursen samen met Daniel Jensen eveneens bij de laatste 16. Samen met Vladimir Andersen, Dennis Lindskjold, Per Skau, Alex Jensen en Henrik Primdal was de eerste ronde het eindstation. Lukt het Niels Heinsoe wel om samen met Per Laursen een ronde te overleven? Dan zal wel Schotland opzij gezet moeten worden.

De Japanner Haruki Muramatsu wist tweemaal de kwartfinale te halen. In 2013 deed hij dit met Sho Katsumi om vervolgens in 2018 met Seigo Asada dit kunststukje te herhalen. Muramatsu werd driemaal vergezeld door Morihoro Hashimoto. In 2012, 2014 en 2015 vertegenwoordigden zijn Japan. In de andere jaren stonden respectievelijk Taro Yachi, Keita Ono en Yuki Yamada naast Muramatsu.

Last but not least: Dyson Parody uit Gibraltar. In 2010 tot en met 2014 speelde hij samen met Dylan Duo. In 2015 nam Manuel Vilerio het stokje over en haalde Gibraltar voor de enige keer in de geschiedenis de tweede ronde, nadat ze te sterk waren voor Italië. In 2016 kreeg Vilerio wederom de voorkeur, voordat Dylan Duo hem weer verving. In 2018 koppelde Parody met Justin Broton, terwijl dit jaar Antony Lopez Gibraltar vertegenwoordigt.

Tijdens de World Cup of Darts organiseren we in samenwerking met Poules.com en Dartwinkel.nl weer een leuke gratis Dartpoule. Je maakt kans op leuke prijzen en je voorspellingen invullen kan hier.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws