Slechts vier spelers uit de top 16 in kwartfinales WK, verschuivingen OOM PDC
PDC

Slechts vier spelers uit de top 16 in kwartfinales WK, verschuivingen OOM

Slechts vier spelers uit de top 16 in kwartfinales WK, verschuivingen OOM

In de kwartfinales van het PDC WK 2019 treffen we slechts vier spelers uit de top 16 van de Order of Merit, namelijk Michael van Gerwen, Gary Anderson, Michael Smith en Dave Chisnall. Overige kwartfinalisten zijn de 'verrassende en onverwachtse' namen: Brendan Dolan, Luke Humphries en debutanten Nathan Aspinall en Ryan Joyce.

Top zestien spelers vielen bij bosjes om en ook spelers die favoriet waren in hun partij, gingen verrassend ten onder. Het WK 2019 heeft vroegtijdig afscheid genomen van onder meer Peter Wright, Daryl Gurney, Mensur Suljovic, Simon Whitlock, Gerwyn Price, Jelle Klaasen, Kim Huybrechts, Raymond van Barneveld, Robert Thornton en Stephen Bunting.

De vele verrassingen op het PDC wereldkampioenschap 2019 hebben voor enkele grote verschuivingen gezorgd op de wereldranglijst.

Raymond van Barneveld maakt misschien de grootste verschuiving/val na zijn eerste ronde uitschakeling op het WK. De vijfvoudig wereldkampioen, die in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Darius Labanauskas, maakt een grote val van de 17e naar de 28ste plek op de wereldranglijst.

Devon Petersen, die de vierde ronde bereikte op het WK, heeft zijn positie verstevigd op de wereldranglijst. De Zuid-Afrikaan stond op het randje en kon zijn tourkaart kwijtraken maar hij heeft een sprongetje kunnen maken en zich van een tourkaart verzekerd voor het seizoen 2019-2020. Daarentegen, is Paul Nicholson zijn tourkaart kwijt.

WK 2019 verrassingen Nathan Aspinall en Ryan Joyce, beiden kwartfinalisten, komen van respectievelijk plek 73 en 74 en maken een forse sprong naar de 50ste en 51ste plek op de wereldranglijst. Luke Humphries staat in de kwartfinale van het WK en stormt op de top 64 binnen, hij maakt een sprong van plek 90 naar plek 57 nadat hij titelverdediger Rob Cross zijn eerste nederlaag bezorgde op het PDC WK.

Wie zal Michael van Gerwen vergezellen op de World Cup of Darts 2019? Dat wordt nog een gevecht. Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena en Benito van de Pas staan namelijk in een oranje groepje op de 27ste t/m 30ste plaats op de wereldranglijst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws