Home PDC Speelschema World Cup dag 2: Nederland – Spanje en Engeland – Filipijnen

Speelschema World Cup dag 2: Nederland – Spanje en Engeland – Filipijnen

DANIEL DAY V MAIK KUIVENHOVEN LADBROKES UK OPEN 2019 BUTLINS RESORT MINEHEAD PIC LAWRENCE LUSTIG ROUND 5 JERMAINE WATTIMENA V LUKE WOODHOUSE JERMAINE WATTIMENA IN ACTION

Donderdag zagen we met de uitschakeling van Wales en Noord-Ierland al twee titelkandidaten sneuvelen op de PDC World Cup of Darts. Tijdens dit toernooi waar 32 landen vertegenwoordigd worden door één koppel wacht vrijdag Nederland en Engeland een op het oog lastige horde. De Nederlanders Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena treffen in de Spanjaarden Toni Alcinas en Cristo Reyes een van de meest ervaren koppels deze World Cup. Rob Cross en Michael Smith treffen namens Engeland de Filipijnen, wat met Lourence Ilagan en Noel Malicdem twee spelers afvaardigt die op het laatste PDC WK een goede indruk maakten. Ilagan kon het Vincent van der Voort erg lastig maken en volgens The Dutch Destroyer won Vincent op ervaring, terwijl Malicdem verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Jeffrey de Graaf. 

De andere geplaatste landen die vrijdag in actie komen zijn Australië en Oostenrijk. De Australiërs Simon Whitlock en Kyle Anderson hebben met de Finnen Marko Kantele en Kim Viljanen eveneens een geduchte tegenstander. De Oostenrijkers Mensur Suljovic en Zoran Lerchbacher zullen aan de bak moeten tegen de Russen Boris Koltsov en Aleksei Kadochnikov.

Van de overige partijen lijkt de partij tussen Polen en Tsjechië op voorhand het meest aansprekend. De Poolse tourkaarthouders Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik nemen het op tegen de Tsjechen Karel Sedlacek en Pavel Jirkal. Sedlacek maakte een goede indruk op het PDC WK, hoewel hij tekort kwam tegen Keegan Brown en greep vervolgens op Q-School net naast een tourkaart en wist vervolgens op de German Darts Grand Prix, ook bekend als European Tour, de kwartfinale te halen waar Max Hopp in een beslissende leg te sterk was nadat Ian White, Darren Webster en Diogo Portela opzij gezet waren door de winnaar van het BDO Open Tsjechië 2018. Jirkal deed het ook goed op Q-School en heeft inmiddels tweemaal aan een European Tour mee mogen doen. 

De Ieren Steve Lennon en William O’Connor worden door velen als outsider beschouwt mede doordat ze de laatste tijd in goede vorm verkeren. Hun eerste horde zijn de Grieken John Michael en Veniamin Symeonidis. De eerste partij van de avond gaat tussen China, bestaande uit het talent Xiaochen Zong en Yuanjun Liu, tegen de Verenigde Staten dat vertegenwoordigd wordt door Darin Young en Chuck Puleo. Daarna treffen de Italianen Andrea Micheletti en Stefano Tomassetti de Canadezen Dawson Murschell en Jim Long.

Vrijdag 7 juni (vanaf 19:00 uur)
China v Verenigde Staten
Italië v Canada
Polen v Tsjechië
Ierland v Griekenland
Engeland v Filipijnen
Oostenrijk v Rusland
Australië v Finland
Nederland v Spanje