Home PDC Speelschema World Cup of Darts donderdag met België in actie en Singapore...

Speelschema World Cup of Darts donderdag met België in actie en Singapore tegen Wales

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2018 ALEXANDRA PALACE,LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 MARK WEBSTER V PAUL LIM PAUL LIM WINS

Donderdagavond om 19.00 is het dan eindelijk zover. De PDC World Cup of Darts 2019 begint. Hier worden 32 landen vertegenwoordigd door twee spelers die als koppel voor de titel gaan. In de eerste acht edities won Nederland viermaal en de andere vier keer was Engeland de sterkste. 

Op deze eerste dag komen 16 van de 32 landen in actie. Zo nemen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh het namens België op tegen Royden Lam en Kai Fan Leung uit Hong Kong. De levende legende Paul Lim vertegenwoordigt samen met Harith Lim Singapore en ze mogen direct aan de bak tegen de Welshmen Gerwyn Price en Jonny Clayton. De Schotten Gary Anderson en Peter Wright tegen de Denen Per Laursen en Niels Heinsoe. Noord-Ierland dat vertegenwoordigd wordt door Daryl Gurney en Brendan Dolan is het vierde geplaatste land dat op de openingsdag in actie komt. Zij treffen de Zuid-Afrikanen Devon Petersen en Vernon Brouwers.

Van de overige partijen beloven met name de wedstrijden tussen Nieuw-Zeeland en Litouwen en die tussen Brazilië en Zweden interessant te worden. De sterke Nieuw-Zeelanders Cody Harris, die momenteel 34e staat op de Challenge Tour Order of Merit, en Haupai Puha, die vorig jaar op de Auckland Darts Masters en Melbourne Darts Masters speelde, nemen het op tegen Darius Labanauskas en Mindaugas Barauskas, die in 2012 de finale van de WDF Europe Cup koppels wisten te halen en op weg naar de finale onder andere Martin Adams/Martin Atkins en Ronny Huybrechts/Geert de Vos het nakijken gaven. Lucky D was afgelopen december nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Raymond van Barneveld op het PDC WK. Diogo Portela, de nummer 22 van de Challenge Tour Order of Merit, treft samen met mede-Braziliaan Artur Valle de Zweden Magnus Caris, die mogelijk zijn laatste wedstrijd van zijn dartscarrière speelt en Dennis Nilsson, die in 2018 de laatste 32 van Lakeside haalde, in 2013 de laatste 16 van de Winmau World Masters en in 2012 het PDC WK wist te halen.

Verder nemen Duitsers Max Hopp en Martin Schindler het op tegen de Hongaren Pal Szekely en Janos Vegso, terwijl Japanners Seigo Asada en Haruki Muramatsu spelen tegen Dyson Parody en Antony Lopez uit Gibraltar.

Speelprogramma World Cup of Darts
Donderdag 6 juni (vanaf 19:00 uur)
Gibraltar v Japan
Noord Ierland v Zuid Afrika
Nieuw Zeeland v Litouwen
België v Hong Kong
Brazilië v Sweden
Wales v Singapore
Hongarije v Duitsland
Schotland v Denemarken

Tijdens de World Cup of Darts organiseren we in samenwerking met Poules.com en Dartwinkel.nl weer een leuke gratis Dartpoule. Je maakt kans op leuke prijzen en je voorspellingen invullen kan hier.