Home PDC Week 14 van de PDC Premier League ‘Van Gerwen pakt één punt’

Week 14 van de PDC Premier League ‘Van Gerwen pakt één punt’

UNIBET PREMIER LEAGUE DARTS NIGHT8 MARSHALL ARENA MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG MICHAEL VAN GERWEN V GLEN DURRANT MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

De nummer één van de wereld heeft het zwaar in de Unibet Premier League 2020, de Brabander staat na het gelijkspel tegen Durrant op positie vijf met vijftien punten. De koploper die tegen Mighty Mike toch weer één puntje wist te pakken heeft zijn koppositie weten te verstevigen. 

In de Marshall Arena te Milton Keynes wist de huidige nummer twee Gary Anderson het duel met Michael Smit te winnen, bully boy staat op de zevende plek waardoor de final four in principe aan zijn neus voorbij gaat.

Price is met slechts één puntje tegen Gurney het zicht op de bovenste vier ook verloren. De Noord-Ier wist met een 12-darts 130 finish de deur van Price dicht te gooien. Snakebite Wright werd gedurende de wedstrijd steeds sterker, de Schot versloeg Aspinall met ruim 103 gemiddeld.

De wedstrijden van speelweek 14
Gerwyn Price (99.21) 7-7 Daryl Gurney (97.21)
Het is de Iceman niet gelukt de volle twee punten te pakken die hij zo hard nodig had. Tot twee keer toe weet de Noord-Ier twee legs weg te lopen bij Price, telkens vecht Price zich terug zodat het 4-4 is. Vervolgens breaken beide elkaar zodat het 5-5 word, de 35-jarige oud rugbyspeler weet zijn break te verzilveren voor 6-5. Vervolgens word er geen break meer geforceerd waardoor de Noord-Ier met een 12-darter in zijn eigen leg 130 uitgooit voor 7-7. 

Gary Anderson (102.25) 8-2 Michael Smith (89.67)
Bully Boy wist met een 10-darter de Schot in leg drie te breaken en 1-2 voor te komen. Deze 10-darter was meteen de laatste leg die Smith op het scorebord wist te zetten. De 49-jarige The Flying Scotsman was scherp vanavond en wist de volle twee punten te pakken. Anderson wist in leg vijf 154 te finishen en gooide de wedstrijd in het slot met een sterke 11-dart leg. 

Peter Wright (103.11) 8-5 Nathan Aspinall (98.67)
The Asp weet meteen in de openingsleg te breaken via een 14-darter. The Asp weet zijn voorsprong op twee legs te brengen als hij de break verzilverd. Tot leg tien blijft Aspinall op voorsprong de tiende leg gaat naar Wright middels een 85-finish break. Met een 12-darter verzilverd Snakebite de break, de Schot komt beter en beter in de wedstrijd en breakt opnieuw in 13-darts voor 7-5. Leg 13 mag Peter Wright beginnen en gooit 72 uit voor de volle winst en twee punten.

Glen Durrant (96.19) 7-7 Michael van Gerwen (98.43)
Mighty Mike verscheen aan de oche met nieuwe zwarte darts, met vlagen gooide de Brabander weer als vanouds. MvG wist al vroegtijdig een break voor te komen en gaf zijn voorsprong niet uit handen. Meerdere 12-darters en een 108-finish wist de Nederlander te noteren tot in leg 13 waar een handje vol matchdarts hem de nek om deden. De 14de leg mocht Duzza beginnen, zijn vierde 180-score bracht de Brit meteen in de leg die van Gerwen niet meer wist binnen te halen waardoor Van Gerwen met slechts één punt genoegen moest nemen.