Stompé als eerste zeker van de kwartfinale PDC
PDC

Stompé als eerste zeker van de kwartfinale

Stompé als eerste zeker van de kwartfinale

Vandaag worden de eerste poulewedstrijden gespeeld. Hierin zullen Co Stompé, Jelle Klaasen en Roland Scholten het tegen elkaar opnemen. De eerste wedstrijd ging tussen Co Stompé en Jelle Klaasen. In het begin ging het erg gelijk op, maar Jelle had vandaag teveel moeite met zijn dubbels en kwam zo op een 8-3 achterstand. Vervolgens nam Co Stompé het op tegen Roland Scholten. Roland kwam niet echt in zijn spel en kwam zo met 8-1 te kort. Dus hierdoor wist Co zich te plaatsen voor een kwartfinale. De laatste poulewedstrijd zal gaan tussen Jelle Klaasen en Roland Scholten. Hieruit zal de tweede kwartfinalist bekend worden. Dit is Roland Scholten, aangezien hij in een gelijk opgaande wedstrijd met 8-5 te sterk was voor Jelle Klaasen.

Co Stompé - Jelle Klaasen 8-3
Co breekt in de tweede leg en komt zo 2-0 voor. Jelle breekt echter direct terug. De twee daaropvolgende legs gaan met de darts mee en zo komt de stand op 3-2 voor Co. Co pakt in de zesde leg wederom een break en komt zo 4-2 voor. Jelle zet hem met 130 weg op Tops vanaf 170, maar aangezien Co 48 finisht mag Jelle hier niet voor terugkomen. Co loopt vervolgens verder uit tot 6-2. Co finisht 81 voor een 7-2 voorsprong. Jelle pakt de tiende leg en maakt er zo 3-7 van. Jelle voert met een 180, waardoor hij op 46 komt, weliswaar nog de druk maximaal op, maar Co finisht desondanks 20 voor de wedstrijd.

Roland Scholten - Co Stompé 1-8
Co mist in de eerste leg een 167 finish op de bull's eye. Maar pakt alsnog de leg tegen de darts in. Roland finisht 99 om terug te komen tot 1-2. De bull's eye lijkt Co vandaag niet zo goed gezind te zijn, want hij mist wederom de bull's eye voor een 126 finish, maar hij pakt alsnog de leg en daarmee een 3-1 voorsprong via een 32 finish. Bij Co gaat de zevende dart mis voor een 9-darter na twee keer 180 gegooid te hebben. Met een 11-darter pakt Co wederom een break en komt 4-1 voor. Driemaal is dan toch scheepsrecht voor Co, want hij finisht 161 voor een 6-1 voorsprong. Co mist 130 op de bull's eye voor de wedstrijd. Maar via een 14-darter boekt hij dan toch een 8-1 overwinning. En is zo als eerste verzekerd van een kwartfinaleplek.

Roland Scholten - Jelle Klaasen 8-5
Klaasen finisht 100 om meteen een break te pakken. Scholten pakt een ruime voorsprong om meteen terug te breken en komt terug tot 1-1. Via een 11-darter komt Klaasen 2-1 voor met weer een break. De heren gelijk op in de leg van Klaasen, maar de Brabander laat als eerste een finish van 96 over. Scholten zet druk op de finish en laat vanaf 179 tops staan. Klaasen mist inderdaad en 'The Tripod' breekt direct terug tot 2-2. Klaasen begint in de 5e leg weer met 180 en dat is nu de 3e leg op rij dat hij met een maximale score begint. Scholten blijft goed bij en zet nu druk op de finish van Klaasen. Dat trucje lukt weer en voor het eerst in de wedstrijd weet Scholten de eigen leg te houden. Daarna weet ook Klaasen de eigen leg te pakken voor 3-3. Klaasen staat op 55 maar weer onder druk van Scholten die tops laat staan. Beide heren missen pijlen op de dubbels maar uiteindelijk brengt dubbel 10 de beslissing voor Scholten die 4-3 voor komt. Klaasen pakt een ruime voorsprong in de 8e leg en verzilvert die snel voor 4-4. Klaasen mist een finish van 96 voor de voorsprong, maar Scholten mist dubbel 10 voor 78 zodat hij mag terugkomen voor 5-4. In het vervolg mist Scholten dubbel 12 om terug te komen maar via dubbel 6 gaat hij in de herkansing en is het 5-5. Beide heren maken er een echte wedstrijd van Klaasen staat op 110 maar komt weer onder druk van Scholten die 32 laat staan. Klaasen mist en Scholten maakt er 6-5 van. Het blijft spannend maar dan loopt Scholten uit naar 7-5. Klaasen mist 3 pijlen op dubbel 10 met Scholten op tops en Scholten wint de inderdaad de wedstrijd met 8-5. Zo plaatst ook Roland Scholten zich voor de kwartfinales.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws