Taylor en Anderson niet op de Euro Tour 8, Jenkins en Smith geplaatst PDC
PDC

Taylor en Anderson niet op de Euro Tour 8, Jenkins en Smith geplaatst

Taylor en Anderson niet op de Euro Tour 8, Jenkins en Smith geplaatst

Van 19 tot en met 21 september wordt te Leipzig, Duitsland de achtste en laatste European Tour van het jaar gespeeld, de European Darts Trophy. Deze European Tour is het laatste toernooi voor de 'cut-off' van de World Grand Prix 2014. Het deelnemersveld bestaat zoals gebruikelijk uit 48 spelers. De top 16 van de geldende Pro Tour Order of Merit is geplaatst. De waren op 4 juli bekend. Het deelnemersveld wordt aangevuld door European qualifiers en qualifiers uit het organiserend land. Deze kwalificatietoernooien worden een dag voor het hoofdtoernooi gespeeld.

Nummer één van de geplaatste top 16 Gary Anderson laat dit European evenement schieten. Ook Phil Taylor die als vijfde geplaatst was, zal niet meer in actie komen op de laatste European tour van het jaar. Hierdoor zijn er twee plekken vrijgekomen in de top 16. De vrijgekomen plekken zullen ingevuld worden door de twee hoogst geplaatste UK qualifiers Terry Jenkins en Michael Smith, waardoor The Raging Bull en Bully Boy het toernooi ook al geplaatste spelers zullen betreden. Om het aantal qualifiers op 32 te brengen, zullen er 9 plekken te vergeven zijn op de European qualifier en5 op de Host Nation qualifier.

Door de afwezigheid van Gary Anderson, mag Michael van Gerwen zich de oploper noemen op de lijst van de top 16 geplaatste spelers. Vooralsnog komen er twee Nederlanders en een Belg in het deelnemersveld voor. Naast Michael van Gerwen behoort ook Vincent van der Voort tot de geplaatste spelers. Kim Huybrechts maakt ook deel uit van de top 16. Na de European qualifier van donderdagavond kunnen er meer Nederlanders en Belgen bijkomen.

Onder andere Robert Thornton, Dave Chisnall, Peter Wright, Adrian Lewis en Simon Whitlock zijn ook geplaatst. Andy Hamilton wist een plek af te dwingen via het UK kwalificatietoernooi. Ook de winnaar van de European Darts Trophy 2013, Wes Newton, was succesvol op het kwalificatietoernooi in Engeland. Ook James Wade, Kevin Painter en Stephen Bunting zullen de reis naar Leipzig maken.

Op het hoofdtoernooi moeten de 32 qualifiers op dag één aan de bak. De top 16 mag in de tweede ronde instromen. Daar treffen zij een winnaar uit de eerste ronde. De loting en het speelschema voor de European Darts Trophy zullen donderdagavond bekend zijn.

De top 16 van de European Tour 8

1 Michael van Gerwen
2 Brendan Dolan
3 Robert Thornton
4 Dave Chisnall
5 Peter Wright
6 Ian White
7 Kim Huybrechts
8 Steve Beaton
9 Adrian Lewis
10 Simon Whitlock
11 Mervyn King
12 Vincent van der Voort
13 Justin Pipe
14 Jamie Caven
15 Terry Jenkins
16 Michael Smith

UK Qualifiers (18): Andy Hamilton, Wes Newton, Kevin Painter, Ronnie Baxter, Dean Winstanley, Stephen Bunting, Shaun Narain, James Wade, James Hubbard, Andrew Gilding, Gerwyn Price, Michael Mansell, Andy Smith, Richie Burnett, Steve West, Ricky Evans, Ross Smith, William O'Connor

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws