Tilburger Mario Robbe vastberaden om weer een PDC tourkaart te bemachtigen PDC
PDC

Tilburger Mario Robbe vastberaden om weer een PDC tourkaart te bemachtigen

Tilburger Mario Robbe vastberaden om weer een PDC tourkaart te bemachtigen

Mario Robbe is een van de spelers die vanaf donderdag t/m zondag een van de felbegeerde PDC tourkaarten wilt bemachtigen. . Mario heeft mogelijk als voordeel dat hij de nodige jaren ervaring heeft. Zo had hij de afgelopen twee jaar al een PDC tourkaart, maar is er niet in geslaagd om in de top 64 te belanden waardoor hij zijn PDC tourkaart weer verloor. Ook heeft The Dutch Robot in een verder verleden de nodige jaren in de BDO-top gestaan.

De 46-jarige geeft tegenover Omroep Brabant aan dat het deels aan hem ligt dat hij zijn PDC tourkaart niet heeft weten te behouden: ''Wil je meedoen met de grote jongens, zul je een aantal uren per dag moeten trainen. Ik wil niet zeggen dat ik laks ben geweest, want ik heb wel wat getraind. Maar het moet gewoon meer worden. Ik heb iemand gevonden die me achter de vodden aan zit om te gaan trainen. Hij begeleidt me als het ware en mede daardoor moet het nu echt beter gaan.” Mario is zich bewust dat het mogelijk is: ''Ik weet dat ik het kan. Maar ik voel de druk van het presteren wel.'' Mario heeft naast het darten ook een fulltimebaan als glazenwasser om voldoende geld te verdienen om zijn gezin te kunnen onderhouden.

Willen en kunnen is natuurlijk een, maar vanwege het geringe aantal beschikbare kaarten is er ook wat geluk nodig. Mario heeft ook al een plan B in gedachten mocht hij niet tot de gelukkigen behoren die een tourkaart pakken: ''Ik ga dan niet stoppen met darten. Als ik geen tourkaart pak, mag ik wel gooien op de 24 Challenge Tour toernooien, maar daar valt wel minder geld mee te verdienen.''

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws