Tourkaartwinnaar Mario Robbe: ''Ik blijf glazenwasser'' PDC
PDC

Tourkaartwinnaar Mario Robbe: ''Ik blijf glazenwasser''

Tourkaartwinnaar Mario Robbe: ''Ik blijf glazenwasser''

Mario Robbe wist te winnen. Naar aanleiding van deze prestatie sprak de Tilburger met het Brabants Dagblad. Mario Robbe wist zich vorig jaar eenmaal te plaatsen voor een Euro Tour, namelijk de Gibraltar Darts Trophy. De Tilburger draait al enige tijd mee in de dartswereld. 2007 was voor de Tilburger zijn beste jaar, toen haalde hij de halve finale van de WDF World Cup Singles en stond hij ook op de Zuiderduin Masters (voorloper van de Finder Darts Masters, red.) en op Lakeside.

De Tilburger zei: ''Ik heb veel getraind de laatste tijd. En heb tegen mezelf gezegd dat ik een tourkaart mee naar huis zou nemen. Anders moet je hier ook niet naartoe gaan. Mooi dat het op de tweede dag al gelukt is. Anders krijg je dat geklooi met punten.'' Immers wisten op de European Q-School enkel de vier dagwinnaars zeker dat ze een tourkaart zouden krijgen. Ook lag er een tourkaart klaar voor de 6 spelers die over de vier dagen de meeste punten hadden vergaard. Per gewonnen wedstrijd vanaf de tweede ronde, omdat daarin geen byes zaten, kreeg een speler een punt, maar daarbij ben je dus ook afhankelijk van anderen.

Robbe had zodoende vrijdagavond naar huis gekund, maar besloot toch de volle vier dagen te blijven om zijn vriend Jerry Hendriks te steunen. Zo zei hij: ''Ik blijf tot en met zondag om mijn maatje Jerry Hendriks te steunen. We zijn samen naar Hildesheim gereden en delen een hotelkamer.''

Op de korte termijn zal er echter weinig veranderen voor Robbe. Want hij zei ''Pas als ik het echt stabiel goed ga doen bij de PDC kan ik gaan denken aan minder werken dus blijf ik voorlopig glazenwassen.'' Hij is Wesley de Laat, een kroegbaas uit Beverwijk, enorm dankbaar, aangezien hij de kosten voor Q-School voor Mario Robbe betaalde. Robbe bedankte hem als volgt: ''Hij gunde het mij en vond dat ik goed kan darten. Daar ben ik hem heel dankbaar voor natuurlijk.''

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws