UK Masters 1e ronde middag: Enkele favorieten liggen uit toernooi PDC
PDC

UK Masters 1e ronde middag: Enkele favorieten liggen uit toernooi

UK Masters 1e ronde middag: Enkele favorieten liggen uit toernooi

Vanmiddag is te Minehead, Engeland de UK Masters oftewel de eerste European Tour van 2013 van start gegaan. Zoals gebruikelijk wordt de eerste ronde van de European Tour evenementen op twee podia gespeeld, namelijk een hoofdpodium en een tweede podium. Het schema is verdeeld in een middag- en een avondsessie.

Vincent van der Voort en Hemeco-speler Tony West hadden de eer het spits af te bijten. Zij kwamen op het hoofdpodium in actie. Ook Kim Huybrechts liet zijn pijlen op het hoofdpodium spreken. Hij speelde tegen drievoudig wereldkampioen John Part. Steve West sloot de middag af tegen Players Championship 2011 kampioen Kevin Painter.

Voor Vincent van der Voort is het voorbij. Hij moest zijn meerdere in Tony West erkennen en verloor met 6-2. Ook Kim Huybrechts heeft het toernooi verlaten. Zijn Canadese tegenstander John Part was hem met 6-4 te sterk af. Steve West leed een nipte nederlaag tegen Kevin Painter. Ook favorieten zoals Paul Nicholson, Peter Wright, Justin Pipe, Ian White en Colin Osborne die op papier de betere speler waren, liggen uit het toernooi. Op de eerste dga van de UK Masters werd er bijna een 9-darter gegooid door Mark Webster in zijn partij tegen Simon Craven. De oud Lakeside kampioen miste echter de dubbel 12 voor de perfecte leg. The Spider won de partij wel met 6-2.

De avondsessie begint rond de klok van 20:00 uur met de 'oranje' clash tussen Michael van Gerwen en Jelle Klaasen op het hoofdpodium. Raymond van Barneveld komt uit tegen de Duitser Tomas Seyler. De Belg Kurt van de Rijck zal in actie komen tegen oud wereldkampioen Steve Beaton. Hun partij staat als laatste ingepland op het tweede podium.

Het deelnemersveld op de UK Masters bestaat uit de top 32 van de Pro Tour Order of Merit op 29 januari, 24 UK Qualifiers en 8 European Qualifiers. De partijen worden gespeeld over best of 11 legs. Klik hier voor het volledige speelschema.

Hieronder de uitslagen van de 1e ronde middagsessie:

Hoofdpodium
Vincent van der Voort 2-6 Tony West
Paul Nicholson 3-6 David Pallett
Kim Huybrechts 4-6 John Part
Peter Wright 0-6 Stuart Kellett
Justin Pipe 2-6 Bernd Roith
Dave Chisnall 6-5 Darren Webster
Terry Jenkins 6-1 Kevin McDine
Ian White 4-6 Arron Monk
Mervyn King 6-5 Michael Smith
Kevin Painter 6-5 Steve West

Podium twee
Brendan Dolan 6-1 Reece Robinson
James Hubbard 3-6 Nigel Heydon
Mark Webster 6-2 Simon Craven
Jamie Caven 6-5 Jim Walker
Richie Burnett 6-0 Michael Rasztovits
Colin Osborne 3-6 Mensur Suljovic

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws