UK Open 2011: De halve finalisten zijn bekend! PDC
PDC

UK Open 2011: De halve finalisten zijn bekend!

UK Open 2011: De halve finalisten zijn bekend!

We zijn beland op dag 4 tevens de laatste dag van de Speedy Hire UK Open 2011, de dag van de finales. De finaledag van de UK Open 2011 valt op door de afwezigheid van enkele favorieten zoals Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Adrian Lewis en Gary Anderson. De laatstgenoemde heren die door de Engelse bookmakers toch als winnaars waren getipt voor dit toernooi, werden verassend uitgeschakeld in eerdere rondes. Om twee uur vanmiddag gingen de kwartfinales van start waarbij de voor velen toch wel ‘verrassende’ kwartfinalisten Dennis Ovens en Mark Hylton, het spits mochten afbijten.

Denis Ovens 10 - 6 Mark Hylton

Ovens ging al heel goed van start en kwam al heel snel op een ruime voorsprong van 5-0. In de openingsleg brak hij Hylton meteen, waarna hij de tweede leg ook naar zich toe trok in 10 pijlen. In de derde leg mist Hylton op de dubbel 11 waardoor Ovens hiervan kan profiteren en zijn voorsprong kan vergroten. Vervolgens pakt de 53-jarige uit Stevanage ook de vierde leg met een briljante 13-dart finish. Hylton kan zijn eerste leg van de wedstrijd nog niet naar zich toetrekken want Ovens vergroot de voorsprong naar 5-0 middels een geslaagde poging op de dubbel 18. Maar Hylton, die zijn eerste kwartfinale op tv speelde, vocht terug en verkleinde de achterstand naar 2-5. Dit deed hij door de zesde leg met 87 te finishen en de zevende leg in 13 darts te finishen. Ovens pakte vervolgens de achtste leg met door dubbel 20 te gooien maar Hylton bleef hem op de hielen zitten door de negende leg met een 12-dart finish te pakken. Ovens wint vervolgens weer de tiende leg door dubbel 16 uit te gooien en verruimt zo de voorsprong naar 7-3. Hylton blijft echter terugvechten en pakt de twee volgende legs op rij met briljante finishes van 104 en 107. Hylton zet zijn vechtlust voort en pakt ook de dertiende leg. Dit doet hij met 134 pijlen. Hij verzuimt echter de stand gelijk te maken waardoor Ovens hiervan kan profiteren. Ovens straft hem af met een 106 finish en leidt zodoende met 8-6. In de vijftiende kan Hylton niet terugkomen. Hij mist zes pijlen op de dubbels waardoor Ovens weer hiervan kan profiteren en nog 1 leg verwijderd is van de overwinning. Uiteindelijk beslist Ovens de partij met een 74 finish en staat voor de tweede keer op een rij in de halve finale van de UK Open.

Mark Webster 10 - 7 Robert Thornton

Webster heeft de halve finale van de UK Open 2011 bereikt door Robert Thornton met 10 – 7 te sterk af te zijn. In de openings leg gooide hij al een 180 en kwam al op een vroege voorsprong door met dubbel tops te finishen. Hij pakt daarna ook de tweede en derde leg door deze manier van finishen voort te zetten. Vervolgens pakt Webbie, die in de vierde ronde partij tegen Co Stompe briljant terugkwam van een 6 – 0 achterstand, ook de vierde leg. Dit doet hij middels een uitgooi van dubbel 10 en voordat Thornton de vijfde leg naar zich toe kan trekken in 13 pijlen. Webster gooit weer 180 in de zesde leg maar toch kan Thornton ook deze leg pakken met een briljante 140 finish. Thornton kon de achterstand in de zevende leg verkleinen naar 4 – 3 maar mist 9 pijlen op de dubbels en geeft Webster zo de gelegenheid om deze leg te pakken middels dubbel 12. Webster strooit nog even zout op de wond door ook de achtste leg te pakken met een briljante 142 finish terwijl Thornton deze leg naar zich toe zou kunnen trekken middels dubbel tops. De volgende cq negende leg wint Thornton wel met een geslaagde poging op de dubbel acht maar Webbie pakt de tiende leg meteen weer waarin hij ook zijn vierde 180 van de wedstrijd gooide. Webster benutte drie pogingen niet om ook de elfde leg naar zich toe te trekken. Thornton was in deze leg wat gelukkiger en pakte hem met een mooie 81 finish op de bull. Ook de twaalfde leg kon Robert naar zich toe trekken maar kon de leg niet afmaken met dubbel 16. Webster maakte het wel af op de dubbel 6 met zijn laatste pijl en is nog twee legs verwijderd van de halve finale. Met dubbel 12 pakt Webbie ook de dertiende leg, maar kan het in de veertiende leg niet meteen afmaken doordat hij twee pijlen miste voor de overwinning. Thornton kon hiervan profiteren door de leg te pakken middels dubbel tops en zo nog in de wedstrijd te blijven. In de volgende leg gooit Webbie zijn vijfde 180 maar Thornton slaat terug met een briljante 170 finish en verkleint de achterstand naar 9 – 6. Ook in de zestiende leg kan Webster het nog niet afmaken. Hij mist namelijk maar liefst vijf pijlen voor de wedstrijd. Thornton haalt weer zijn voordeel hieruit en verkleint de achterstand weer naar een verschil van twee legs. Maar in de volgende leg vind Webster dat het nu wel mooi is geweest. Met dubbel 12 trekt hij de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe en is zo verzekerd van een plek in de halve finale, een mooie opsteker voor The Welshman na zijn teleurstellende Premier League van dit jaar.

Wes Newton 10- 8 Dave Chisnall

Wes Newton heeft de halve finale van de UK Open 2011 bereikt door Dave Chisnall die zich na zijn heel goed weet te met 10 – 8 te verslaan. Chisnall, die zijn PDC tv debuut maakte en het sinds zijn overstap best wel goed doet binnen de PDC, kon zich aardig overeind kon houden in deze partij. De heren begonnen de partij met een gelijke stand maar het was Chisnall die het eerst op een voorsprong kwam door de derde leg te winnen middeld dubbel tops. De jonge man uit St. Helen’s kon de kleine voorsprong vergroten maar miste twee pijlen op de dubbel waardoor Newton de vierde leg naar zich toe trok middels tops. Newton eindigt met dubbel acht en komt voor de eerste keer in de partij op een voorsprong. Ook de zesde leg pakt hij nadat Chisnall het laat liggen door vijf pogingen op de dubbel te missen. Newton gooit in de zevende leg zijn tweede 180 in de partij, die hij ook won in 13 pijlen. Vervolgens pakt Cisnall de volgende leg met een 11-dart finish. Gemiste dubbels doen Chisnall in de negende leg weer de das om en Newton pakt ook deze leg middels dubbel tops. Chisnall hersteld zich in de tiende leg en pakt die middels dubbel acht. Newton slaat in de volgende leg terug met een briljante 118 finish maar Chisnall blijft hem op de hielen zitten door de twaalfde leg te pakken middles dubbel tops. Newton gooit weer een 180 in de volgende leg maar Chisnall stond toch als eerst op een finish. Hij benut deze echter niet. Newton profiteert hiervan en met een geslaagde dubbel 12 is hij dichterbij een plek bij de laatste vier. Chisnall blijft terugkomen en met een dubbel negen is het nog niet voorbij voor de talentvolle darter uit St. Helen’s. In de volgende leg krijgt Chizzy meteen een 104 finish als antwoord op zijn vechtlust. Chisnall geeft zich niet zomaar gewonnen en pakt de volgende twee legs briljant met 13 pijlen en dubbel tops. Chisnall heel vroeg in de achtiende leg nog zijn zesde 180 maar uiteindelijk is het toch de meer ervaren Newton die aan het langste eind trekt. Hij beslist de partij midels dubbel tops met 10 – 8.

James Wade 10-7 Paul Nicholson

Paul Nicholson die heel ‘brutaal’ voor de uitschakeling van The Power en Gary Anderson zorgde en daardoor als favoriet werd getipt, kon het in de kwartfinale toch niet waarmaken tegen James Wade. Hij nam wel de eerste voorsprong in de partij. Maar Wade maakte al gauw gelijk door de tweede leg naar zich toe te trekken voordat Nicholson een poging kon wagen, die op een finish van 62 stond. Daarna kwam Wade in de volgend eleg op een voorsprong door met 72 te finishen. Vervolgens was hij verantwoordelijk voor de eerste break met dubbel 12 nadat Nicholson miste op de dubbel 18. In de zesde leg gooit de UK Open winnaar van 2008 180 en pakt ook tegelijk de leg met een finish van 61. De Players Championship Final winnaar van 2010 breekt terug met een 14-dart finish en verkleint de achterstand naar 3 – 5. Wade ziet zijn tegenstander dichterbij komen en pakt de volgende meteen in 13 darts. Maar Nicholson doet hetzelfde in de daaropvolgende leg om in de race te blijven. Nicholson doet er nog een schepje bovenop door de achterstand te verkleinen naar 1 leg in de elfde leg. In leg twaalf staat Nicholson al klaar om de stand gelijk te maken, maar zijn tegenstander gooit roet in het eten en pakt ook deze leg met een mooie 110 check-out. Wade houdt zijn achtervolger nog even op afstand. Met een derde 180-er pakt hij ook de dertiende leg middels een 12-dart finish. Met dubbel tops pakt Wade ook de volgende leg en is hij met 9 -5 nog 1 leg verwijderd van de laatste plek in de halve finale. Wade gaf zijn tegenstander in de zestiende leg weer wat hoop door twee wedstrijdpijlen te missen. Hierdoor kon Nicholson zijn achterstand verkleinen naar 9 – 7. Uiteindelijk besliste Wade de partij door in de laatste leg 78 uit te gooien waardoor hij zich mag voegen bij de overige halve finalisten Denis Ovens, Mark Webster en Wes Newton.

Uitslagen Kwartfinales Speedy Hire UK Open 2011:

Zondag 5 juni
14:00 uur-18:00 uur

Hoofdpodium
Denis Ovens 10-6 Mark Hylton
Mark Webster 10-7 Robert Thornton
Wes Newton 10-8 Dave Chisnall
James Wade 10-7 Paul Nicholson

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws