Home PDC UK Open laatste 16 Kleermaker verliest, Van Gerwen naar L8

UK Open laatste 16 Kleermaker verliest, Van Gerwen naar L8

LADBROKES PLAYERS CHAMPIONSHIPS FINALS RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 GABRIEL CLEMENS VMARTIJN KLEERMAKER MARTIJN KLEERMAKER IN ACTION

In de Marshall Arena te Milton Keynes ging de avond verder met het Ladbrokes UK Open. Titelverdediger Michael van Gerwen nam het op tegen de taaie Jose de Sousa. Mighty Mike liet weer spectaculaire hoogstandjes zien deze middag tegen Suljovic. Een alles beslissende leg was nodig om de overwinning op te eisen.

Op het tweede podium speelde Martijn Kleermaker tegen Luke Humphries, de Nederlander won met 10-6 van Callan Rydz terwijl Humphries Ryan Searle versloeg met 10-7. Cool Hand Luke gooide een gemiddelde van 101.7 terwijl Kleermaker bleef steken op 88.7. Ook deze avond kwam Kleermaker tekort, in een snelle wedstrijd kwam de Nederlander niet verder dan vier legs waardoor Humphries door is naar de L8.

Hieronder de verslagen per wedstrijd.

Hoofdpodium
Dave Chisnall (99.52) v Alan Soutar (91.28) 10-8 
De Schot Soutar kwam 3-0 voor waarna Chizzy met een 13-darter de achtervolging inzette. De Engelsman weet maar liefst vijf legs op rij aan elkaar te rijgen. Leg negen weet de Schot met een 10-darter ijzersterk te pakken waarna de Soutar de achterstand weer weet om te buigen 5-7. Vervolgens kruipt Chisnall weer goed in het zadel en weet nogmaals de achterstand om te buigen naar een voorsprong, en ditmaal goed getimed gezien de Engelsman de wedstrijd met 10-8 in het slot gooit.

Krzysztof Ratajski (103.52) v Jonny Clayton (96.05) 10-3 
De Poolse Ratajski stond met ruim 103 gemiddeld sterk te spelen, Clayton kwam scorende power tekort. Ratajski gooide in leg drie de hoogste finish een 128, hij kwam daarmee 3-0 voor. The Polish Eagle wist zelfs 6-0 voor te komen, pas in leg zeven wist Clayton zijn eerste leg te pakken. Daarna wist de Welshman nog twee legs te pakken tegen de sterk spelende Pool die met 10-3 de overwinning opgeëiste. 

Chris Dobey (101.31) v Gerwyn Price (102.07) 5-10 
De nieuwe nummer één van de wereld stond zeer sterk te spelen, Dobey deed het zeker niet slecht maar kwam met 104 gemiddeld niet aan finishen toe. 
In de negende leg mist Dobey een 9-darter op dubbel 12 die net aan de binnenkant valt, Dobey weet wel de leg te pakken. Price bleef sterk spel laten zien maar met de finish in zicht miste hij enkele pijlen waardoor Dobey nog twee legjes extra kon pakken. Met een 12-darts 129-finish besluit Price de wedstrijd. 

Jose de Sousa (97.42) v Michael van Gerwen (100.08) 9-10 
De Nederlander wist 5-8 voor te komen maar kwam niet los van Jose de Sousa. De Portugees blijf terug komen en zorgde er zelfs voor dat er een alles beslissende leg moest komen. De alles beslissende leg mocht Van Gerwen beginnen, de man uit Vlijmen wist de triples goed te raken en miste zelfs een matchdarts vanaf 170. Van Gerwen maakte het af in de herkansing en is door naar de laatste acht van het UK Open.  
 
Tweede podium
Luke Humphries (83.5) v Martijn Kleermaker (76.8) 10-4 
Humphries gaat super sterk van start waardoor Kleermaker snel tegen een 3-0 achterstand aankijkt. Kleermaker weet de vierde leg die hij begon te houden waarmee hij ook op het scorebord kwam. In leg vijf weet The Dutch Giant Humphries te breaken en een sterke 14-darter te verzilveren waardoor het 3-3 wordt. Helaas voor de Nederlander gaan de volgende twee legs naar Cool Hand Luke, Kleermaker weet nog 5-4 te maken maar ziet de Brit net voor de pauze opnieuw breaken voor 6-4. Na de pauze weet de Nederlander de voet niet meer tussen de deur te krijgen, met onder andere een 13-darter pakt Cool Hand Luke vijf legs op rij en daarmee de winst.

Devon Petersen (91.75) v Peter Jacques (91.1) 10-4 
Petersen stond sterk te finishen, met ruim 43% en een 121-finish als hoogste in leg zeven. The African Warrior kwam 2-4 achter en wist vervolgens acht legs op rij te pakken waarmee hij op de het tweede podium met 10-4 won van Peter Jacques.

Brendan Dolan (94.04) v Simon Whitlock (99.12) 9-10 
Dolan wist 4-1 voor te komen maar gaf zijn voorsprong uit handen. Pas in de twaalfde leg weet Simon Whitlock op gelijke hoogte te komen. In leg zestien mist Whitlock een perfecte 9-darter op de negende pijl, dubbel 18 de leg gaat vervolgens ook nog naar Dolan omdat The Wizard de dubbel maar niet weet te vinden. Het gaat verder gelijk op waardoor Whitlock het voordeel heeft de beslissende leg te mogen beginnen. 

Gabriel Clemens (89.36) v James Wade (99.99) 5-10 
De Duitser kwam 3-0 voor en wist tot leg zeven op voorsprong te blijven. Wade maakte 4-4 en wist met een 11-darter te breaken. De stoïcijnse Brit stond weer als een koning te finishen waardoor hij met ruime cijfers Clemens versloeg.