Home PDC UK Open vindt plaats van 5 tot en met 7 maart met...

UK Open vindt plaats van 5 tot en met 7 maart met veranderde opzet

PDC Darts

De PDC heeft bekendgemaakt dat de UK Open van 5 tot en met 7 maart achter gesloten deuren gehouden zal worden in de Marshall Arena te Milton Keynes. 

Door de huidige lockdown in het Verenigd Koninkrijk is het niet mogelijk om de Rileys Amateur Qualifiers te houden, waardoor het deelnemersveld iets anders wordt samengesteld dan dit doorgaans het geval is. Dit jaar zullen de 128 PDC-tourkaarthouders vergezeld worden, waarbij de volgorde zoals hieronder benoemd wordt aangehouden, door de top 8 van de Development Tour Order of Merit 2020 die in 2021 PDPA-lid blijven, de top 8 van de Challenge Tour Order of Merit 2020 die in 2021 PDPA-lid blijven, de 8 beste, nog niet geplaatste spelers van de UK Q-School Final Stage Order of Merit, de 8 beste, nog niet geplaatste spelers van de European Q-School Final Stage Order of Merit. Dit houdt in dat naast de spelers die nu een PDC-tourkaart hebben of er een winnen op de komende Q-School onder andere Damian Mol, Kevin Doets, Niels Zonneveld, Brian Raman, Maikel Verberk en Jitse van der Wal hoe dan ook mee mogen doen aan het UK Open dankzij hun prestaties op de Development Tour of Challenge Tour van 2020. Uiteraard hebben zij de mogelijkheid om in februari een PDC-tourkaart te bemachtigen.

PDC-directeur Matt Porter zei hierover: ”We delen de teleurstelling van de spelers en fans dat de Ladbrokes UK Open 2021 niet plaats kan vinden in het populaire Butlin’s Minehead Resort met publiek in maart. De UK Open is een belangrijk deel van de PDC-kalender en het is fijn dat het toch in maart plaats kan vinden, zoals we gewend zijn. We zijn verheugd dat we de mogelijkheid hebben de geest van het UK Open levend te houden door amateurspelers eraan mee te laten doen ondanks dat we helaas de Rileys Amateur Qualifiers niet kunnen houden dit jaar gezien de huidige situatie. Zoals gebruikelijk wordt er op de openingsdag op acht verschillende podia gespeeld en ik ben ervan overtuigd dat de spanning en het drama hetzelfde blijft voor iedereen die het toernooi kijkt.”

Ladbrokes UK Open 2021
Vrijdag 5 maart
Middagsessie 13.00 uur 

Eerste, tweede en derde ronde

Avondsessie 20.00 uur 
Vierde ronde

Zaterdag 6 maart
Middagsessie 13.45 uur

Vijfde ronde

Avondsessie 20.00 uur 
Zesde ronde 

Zondag 7 maart
Middagsessie 13.45 uur

Kwartfinales

Avondsessie 20.00 uur
Halve finales en finale