UK Q-School dag 1: imponerende Jamie Hughes en getalenteerde Harry Ward winnen eerste tourkaarten PDC
PDC

UK Q-School dag 1: imponerende Jamie Hughes en getalenteerde Harry Ward winnen eerste tourkaarten

UK Q-School dag 1: imponerende Jamie Hughes en getalenteerde Harry Ward winnen eerste tourkaarten

Vanaf 17 tot en met 20 januari zal er in Wigan door 397 darters gestreden worden om PDC tourkaarten op de UK Q-School. Deze UK Q-School is toegankelijk voor spelers uit Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Gibraltar. Spelers van buiten Europa mogen kiezen of ze de UK Q-School gooien of twee weken geleden de Europese Q-School speelden. De acht spelers die op een van de vier dagen de finale halen zijn verzekerd van een PDC-tourkaart en mogen de komende twee jaar het volledige PDC-circuit aflopen. Daarnaast zijn er iedere dag punten te verdienen voor de Q-School Order of Merit en via die weg ontvangen ook nog 11 spelers een PDC-tourkaart.

Op de eerste dag liet Jamie Hughes direct zijn goede spel zien. De meeste Dartfreakz zullen Yozza ongetwijfeld nog kennen van de periode waarin hij in de top van de BDO speelde. In 2018 probeerde hij al een tourkaart te halen, maar toen nog zonder succes. Hierdoor was hij veroordeeld tot de Challenge Tour, waar hij ook goede resultaten neerzette met onder andere een toernooizege, halve finale en kwartfinale. Tussendoor haalde hij ook nog de laatste 32 op de UK Open. Dit jaar gooide hij op de eerste dag van de UK Q-School achtereenvolgens 109,79, 109,35 en 108,51 gemiddeld.

De andere tourkaartwinnaar is Harry Ward. Zijn naam zal minder belletjes doen rinkelen. Desalniettemin is Harry Ward een veelbelovend talent. In november haalde hij nog de kwartfinale van het PDC WK jeugd, waar hij een leg te kort kwam tegen Callan Rydz. Verder wist de 21-jarige Engelsman in 2018 op de Development Tour eenmaal de kwartfinale en driemaal de laatste 16 te halen en op de Challenge Tour behoorde hij tweemaal tot de beste 16 en stond hij eenmaal in de finale.

Laatste 16
Dafydd Edwards - Scott Baker 5-4
Jamie Hughes - Kevin Thomas 5-1
Kirk Shepherd - Nick Fullwell 5-2
Barrie Bates - Ash Hilditch 5-4
Harry Ward - James Kempster 5-1
Richie Howson - David Ladley 5-2
Andy Boulton - Stephen Burton 5-2
Mark McGeeney - Jonathan Worsley 5-3

Kwartfinale
Jamie Hughes - Dafydd Edwards 5-1
Kirk Shepherd - Barrie Bates 5-4
Harry Ward - Richie Howson 5-3
Mark McGeeney - Andy Boulton 5-4

Halve finale
Jamie Hughes - Kirk Shepherd 5-1
Harry Ward - Mark McGeeney 5-2

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws