UK Q-School dag 2: Mark McGeeney en Scott Baker winnen tourkaarten twee weken na Lakeside PDC
PDC

UK Q-School dag 2: Mark McGeeney en Scott Baker winnen tourkaarten twee weken na Lakeside

UK Q-School dag 2: Mark McGeeney en Scott Baker winnen tourkaarten twee weken na Lakeside

Vanaf 17 tot en met 20 januari zal er in Wigan door 397 darters gestreden worden om PDC tourkaarten op de UK Q-School. Deze UK Q-School is toegankelijk voor spelers uit Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Gibraltar. Spelers van buiten Europa mogen kiezen of ze de UK Q-School gooien of de Europese Q-School gooiden, die twee weken geleden plaatsvond. De acht spelers die op een van de vier dagen een finale halen zijn verzekerd van een PDC-tourkaart en mogen de komende twee jaar het volledige PDC-circuit aflopen. Daarnaast zijn er iedere dag punten te verdienen voor de Q-School Order of Merit en via die weg halen ook nog 11 spelers een tourkaart.

Scott Baker wist zich te verzekeren van een tourkaart. Donderdag maakte hij al indruk met het bereiken van een plek bij de laatste 16. Een dag later trok hij zijn goede spel door en pakte een finaleplek. In de halve finale versloeg hij het Amerikaanse talent Daniel Lauby, nadat onder andere Jim Williams, PDC WK deelnemer Stephen Burton en Barrie Bates er al aan moesten geloven tegen The Mod. Baker wist eerder deze maand in Frimley Green bijna een sensationele comeback bewerkstelligde tegen Glen Durrant bij de laatste 16, hij kwam van een 3-0 achterstand terug tot 3-3 maar verloor in de beslissende set. Daar bleef succes voor hem uit, maar hij is nu de lachende derde. De kwartfinalist van de BDO World Trophy en winnaar van de German Masters 2018, Winmau Wolverhampton Classic 2018 en Welsh Masters 2017 mag immers de komende twee jaar het PDC-circuit aflopen, terwijl Glen Durrant zaterdag een finaleplek moet zien te bemachtigen. Immers is Duzza zondag vrijwel zeker niet van de partij vanwege de Kings of Darts in Enschede.

Mark McGeeney was donderdag al dichtbij een tourkaart, maar moest toen in de finale nog zijn meerdere erkennen in Harry Ward. Vrijdag was het wel raak voor The Gladiator. Mark McGeeney, ironisch genoeg net zoals Scott Baker, bij de laatste 16 uitgeschakeld op Lakeside wist zich net zoals zijn landgenoot te verzekeren van een tourkaart op de tweede dag van de UK Q-School. Op weg naar zijn tourkaart won McGeeney van onder andere Dave Prins, Martin T'Other Atkins, Matt Clark en Jamie Bain voordat hij in de finale een 3-1 achterstand tegen Carl Wilkinson wist om te buigen in een 5-4 zege. Zo zien we ook de finalist van Lakeside 2018, Winmau World Masters 2016 en 2017 en winnaar van de Dutch Open 2017 en 2018 minimaal de komende twee jaar op het PDC-circuit.

Laatste 16
Daniel Lauby - Antony Darlow 5-2
Robert Collins - Patrick Lynskey 5-4
Jim Williams - Adrian Gray 5-1
Scott Baker - Jonathan Worsley 5-2
Carl Wilkinson - Darren Johnson 5-3
Callan Rydz - Curtis Hammond 5-1
Jamie Bain - Matt Padgett 5-4
Mark McGeeney - Matt Clark 5-2

Kwartfinale
Daniel Lauby - Robert Collins 5-0
Scott Baker - Jim Williams 5-2
Carl Wilkinson - Callan Rydz 5-0
Mark McGeeney- Jamie Bain 5-2

Halve finale
Scott Baker - Daniel Lauby 5-1
Mark McGeeney - Carl Wilkinson 5-4

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws