UK Q-School dag 4: Shepherd en Derry pakken tourkaart op laatste dag, Durrant, Boulton, Whitehead en Bates behoren tot elf spelers die er via de Order of Merit een winnen PDC
PDC

UK Q-School dag 4: Shepherd en Derry pakken tourkaart op laatste dag, Durrant, Boulton, Whitehead en Bates behoren tot elf spelers die er via de Order of Merit een winnen

UK Q-School dag 4: Shepherd en Derry pakken tourkaart op laatste dag, Durrant, Boulton, Whitehead en Bates behoren tot elf spelers die er via de Order of Merit een winnen

Zondag werd in Wigan de laatste dag van de UK Q-School gespeeld. Kirk Shepherd en Nathan Derry waren ditmaal de twee beste spelers van de dag en wisten zodoende in Wigan een tourkaart te pakken. Tevens werd bekend welke elf spelers via de UK Q-School Order of Merit een tourkaart wisten te pakken. In dit rijtje zien we namen als Glen Durrant, Andy Boulton, Conan Whitehead, maar ook voormalig tourkaarthouders als Barrie Bates, Adrian Gray. Joe Murnan en Jamie Bain wisten, net zoals Kirk Shepherd, direct hun tourkaart terug te winnen.

Kirk Shepherd wist zich op de laatste dag van de UK Q-School tot de beste twee spelers van de dag te scharen en zo een tourkaart te bemachtigen. Shepherd was onder andere te sterk voor Cameron Menzies, Andy Jenkins, Glen Durrant en Kevin Painter. Voor Cameron Menzies en Kevin Painter werd het een hele zure dag, want beide heren kwamen uiteindelijk een overwinning te kort om zich via de UK Q-School Order of Merit een tourkaart te bemachtigen. Menzies had overigens ook een tourkaart gepakt indien Nathan Derry de halve finale tegen Joe Murnan had verloren.

Nathan Derry was de andere gelukkige. Derry versloeg onder andere Andrew Gilding, Conan Whitehead, Barry Lynn, Nathan Rafferty en Joe Murnan.

Via de Order of Merit wisten Jonathan Worsley (die op drie van de vier dagen de laatste 16 bereikte en in de jaren 2016 en 2017 ook al een tourkaart heeft gehad), Carl Wilkinson (finalist op dag twee), Glen Durrant (halve finalist op dag drie en bij de laatste 16 op dag vier), Gavin Carlin (halve finalist op dag drie en kwartfinalist op dag vier), Joe Murnan (finalist op dag vier en een van de drie spelers die zijn tourkaart direct wist terug te winnen).

Adrian Gray (die tweemaal tot de laatste 16 kwam en van 2011 tot en met 2013 ook al een tourkaart heeft gehad), Andy Boulton (kwartfinalist op dag een en al in het bezit van een tourkaart van 2015 tot en met 2017), Jamie Bain (kwartfinalist op dag twee en een van de drie spelers die zijn tourkaart direct heeft weten terug te winnen), David Pallett (kwartfinalist op dag drie, in de jaren 2013 tot en met 2017 ook een tourkaart had en in 2018 de halve finale van het UK Open wist te halen zonder een tourkaart te bezitten).

Conan Whitehead (die in Wigan tweemaal laatste 64 en tweemaal laatste 32 haalde en tevens kwartfinalist was op Lakeside 2019, Finder Darts Masters 2018 en BDO World Trophy 2017) en Barrie Bates (kwartfinalist op dag een en al tourkaarthouder in de jaren 2011 en 2012). Bates mocht overigens van geluk spreken dat Shepherd Kevin Painter de baas was, want anders had de Welshman net naast een tourkaart gegrepen.

Onder de uitslagen staat de top 11 van de UK Q-School Order of Merit, aangevuld met Cameron Menzies en Kevin Painter twee van de spelers die net te kort kwamen voor een tourkaart, dit geldt ook voor de beste dame Lisa Ashton. Spelers die groen gekleurd zijn, hebben een tourkaart weten te bemachtigen.

Laatste 16
Nathan Derry - Barry Lynn 5-3
Nathan Rafferty - Lisa Ashton 5-2
Joe Murnan - Mark Barilli 5-2
Martin O'Boyle - Thomas Gregory 5-2
Gavin Carlin - Jason Cullen 5-3
Kevin Painter - Ryan Murray 5-3
Darren Beveridge - Joshua Burksfield 5-0
Kirk Shepherd - Glen Durrant 5-3

Kwartfinale
Nathan Derry - Nathan Rafferty 5-4
Joe Murnan - Martin O'Boyle 5-3
Kevin Painter - Gavin Carlin 5-4
Kirk Shepherd - Darren Beveridge 5-3

Halve finale
Nathan Derry - Joe Murnan 5-1
Kirk Shepherd - Kevin Painter 5-2

UK Q-School Order of Merit
1. Jonathan Worsley 14
2. Carl Wilkinson 13
3. Glen Durrant 12
4. Gavin Carlin 12
5. Joe Murnan 12
6. Adrian Gray 11

7. Andy Boulton 11
8. Jamie Bain 11
9. David Pallett 11
10. Conan Whitehead 10
11. Barrie Bates 10

12. Cameron Menzies 10
16. Kevin Painter 10
20. Lisa Ashton 9

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws