EC2015 laatste 16, Henderson, Chisnall, Lewis en Anderson gaan door PDC
PDC

EC2015 laatste 16, Henderson, Chisnall, Lewis en Anderson gaan door

EC2015 laatste 16, Henderson, Chisnall, Lewis en Anderson gaan door

In het Belgische Hasselt wisten vanmiddag Henderson, Chisnall, Lewis en Anderson zich te plaatsen voor de kwartfinales. Henderson liep eenvoudig weg bij de jonge Rowby-John Rodriguez. Chisnall en Bunting maakten er een feest van, na een boeiende wedstrijd was het Dave Chisnall die met 103.86 Bunting wist te verslaan.

Lewis kwam traag op gang maar wist uiteindelijk weer de ene naar de andere maximale te gooien waardoor Justin Pipe met 10-7 zijn koffers mag pakken. De Schotse wereldkampioen Anderson had een zware dobber aan Simon Whitlock die tot het einde bleef vechten en een sterke indruk maakte. Uiteindelijk was het toch de wereldkampioen die de overwinning opeiste in Hasselt.

John Henderson (84.38 ) v Rowby-John Rodriguez (73.43) 10-2
De Schot begint met een 126- finish aan de wedstrijd die hij relatief eenvoudig naar zich toe kan trekken. Pas in de vijfde leg weet de Oostenrijker via een 36- finish een leg te pakken. Net voor pauze twee weet Rodriguez pas zijn tweede leg te pakken tegen de imposante highlander. Het blijft bij deze twee legs waardoor John Henderson met 10-2 de overwinning pakt.

Stephen Bunting (102.27) v Dave Chisnall (103.86) 6-10
Een fantastische wedstrijd weten de beide heren uit het Engelse St. Helens te laten zien. Maar liefst 17 maximale 180- scores worden er gegooid tijdens deze wedstrijd die door Chisnall gewonnen word. In drie legs weten beide een maximale 180- score na elkaar te gooien wat de zaal in extase brengt. Bij de eerste pauze staat het 3-2 in het voordeel van Bunting. In de tweede sessie weet Chisnall het verschil te maken met onder andere een 117- finish komt hij op een 6-4 voorsprong. Stephen Bunting weet nog met een magische 142- finish 7-6 te maken waarna Chissy drie legs op rij weet te pakken voor een 10-6 overwinning.

Adrian Lewis (101.07) v Justin Pipe (88.15) 10-7
The Force weet direct in de opening Lewis te breaken waarna Jackpot een break terug zet. Vervolgens gaat de eerste sessie gelijk op tot 2-2 waarna Lewis een 121- finish mist maar Pipe niet kan profiteren. Lewis gaat 2-3 voor de pauze in. Laat in de tweede sessie komt Lewis los met een maximale score waar hij al een poosje op aan het loeren was. The Force pakt zijn kansen en via onder andere een 119- finish van Pipe gaan de mannen met 5-5 de tweede pauze in. De laatste sessie is absoluut de sessie van Jackpot die op stoom is gekomen en de ene maximale over de andere weet te landen. De 43- jarige Pipe weet nog 7-7 te maken waarna het doek valt voor The Force. Adrian Jackpot Lewis wint met 10-7 en gaat door naar de kwartfinale.

Gary Anderson (96.28) v Simon Whitlock (93.47) 10-8
The Wizard Whitlock begint ijzersterk aan het duel met de wereldkampioen Anderson. Whitlock komt 0-2 voor waarna Anderson een 125- finish nodig heeft om 1-2 te maken. Achtereenvolgens pakt de Schot nog twee legs om 3-2 de pauze in te gaan. Na de pauze weet Whitlock het vuur aan de schenen te leggen van Anderson. Met een leg waarin zes perfecte pijlen vallen en een mooie 122- finish maakt de Aussie 5-5. In de laatste sessie blijven beide spelers dicht bij elkaar tot The Flying Scotsman met een 101- finish 9-7 maakt, Whitlock kan nog een stuiptrekking geven door 9-8 te maken waarna Anderson het als een waardig wereldkampioen afmaakt, met een 136- finish gaat de Schot door naar de laatste acht.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws