Van Barneveld blij met WK loting 1e ronde: "Ik heb er zin in" PDC
PDC

Van Barneveld blij met WK loting 1e ronde: "Ik heb er zin in"

Van Barneveld blij met WK loting 1e ronde: "Ik heb er zin in"

Bij zijn laatste wereldkampioenschap komt Raymond van Barneveld in de eerste ronde tegenover Darin Young te staan. , die maandagavond werd voltrokken, koppelde de Nederlander en de Amerikaan aan elkaar.

De Hagenaar neemt na het PDC wereldkampioenschap 2020 afscheid van het professioneel darten. Op het WK zal eerst met de Amerikaan afgerekend moeten worden.

De heren troffen elkaar slechts tweemaal in hun carrière en dat is weer even geleden. Op de voormalige Las Vegas Dessert Classic en op de Grand Slam of Darts stonden zij tegenover elkaar en wel in respectievelijk 2006 en 2008. Beide keren was Van Barneveld met ruime cijfers de sterkste.

Van Barneveld hoopt zijn carrière in stijl af te sluiten. The Man kende echter een niet al te beste generale richting het WK. Op de afgelopen Players Championship Finals bereikte hij de kwartfinale maar was daar kansloos tegen Chris Dobey.

Een teneergeslagen Van Barneveld na zijn kwartfinalepartij: "Daarom stop ik ermee. Ik kan er niet meer mee omgaan. Elke dag de druk. Gisteren (derde ronde tegen Glen Durrant, red.) zag het er zo goed uit en toen dacht ik 'het gaat de goede kant op' maar ik schaam me voor deze prestatie".

De vijfvoudig wereldkampioen is in elk geval blij met zijn loting. "Blij met mijn loting! Er bestaat geen goede of slechte loting. Alle spelers staan op een WK omdat ze goed kunnen gooien. Darin Young is een goede speler en mocht ik die winnen, tref ik Jeffrey de Zwaan. Ik heb er zin in!".

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws