Home algemeen nieuws Van Barneveld verslaat Taylor in finale Hong Kong Darts Masters 2015

Van Barneveld verslaat Taylor in finale Hong Kong Darts Masters 2015

De Hong Kong Darts Masters 2015 begon op vrijdag met acht spelers. Raymond van Barneveld en Phil Taylor hebben de kwartfinale en halve finale winnend afgesloten waardoor de rivalen elkaar in de finale troffen van dit demotoernooi. Hiermee werd de allereerste Hong Kong Darts Masters titel bepaald met de darts klassieker.

Van Barneveld is zijn rivaal te sterk af geweest. Van Barneveld won leg 1 met een 106 finish en behield zodoende zijn eigen leg. Taylor maakte gelijk met een 170-finish. Taylor breekt in leg 3 met een 103-finish, waarna Raymond gelijk terugbreekt voor de 2-2. Barney komt na 7 legs en bij de pauze op een 4-3 voorsprong. Hierna lukte het de grootmeester nog maar 1 leg te pakken. Dat gebeurde pas in de 13e leg. Raymond van Barneveld pakte de Hong Kong Darts Masters 2015 titel met onder andere vijf 180-ers en een ruime 11-4 overwinning op Phil Taylor.

De halve finales werden ook zaterdag gespeeld. Van Barneveld won in de halve finale in een best of 19 legs format met 10-7 van Stephen ‘The Bullet’ Bunting. Bij de pauze had Barney een 5-2 voorsprong. Phil Taylor won in de semi met 10-6 van stadsgenoot Andy Hamilton.

In de kwartfinale die vrijdag werd gespeeld, was de Nederlander te sterk voor Scott Mackenzie. De Hongkonger werd voor eigen publiek met 8-1 aan de kant gezet. Phil Taylor won in de kwartfinale met 8-5 van landgenoot Wes Newton.

De Hong Kong Darts Masters 2015 is een voorproefje voor de PDC World Series of Darts. Vanaf het volgend jaar zal dit toernooi namelijk ook deel uitmaken van de World Series of Darts evenementen.