Home PDC Van Barneveld: “Ik ben er klaar mee en zal carrière niet verlengen”

Van Barneveld: “Ik ben er klaar mee en zal carrière niet verlengen”

2019-03-28 PDC Premier league Ahoy donderdag persconferentie Raymond van Barneveld

Onlangs waren er nog geruchten die deden vermoeden dat Raymond van Barneveld helemaal niet bezig was met een afscheidsjaar. Zo liet Michael van Gerwen weten te hebben opgevangen dat Barney mogelijk gewoon doorgaat in 2020.

Dit werd destijds door de vijfvoudig wereldkampioen vervolgens ontkend en dit heeft hij inmiddels nogmaals bevestigd tegenoder Live Darts.

”Ik heb niet het gevoel dat ik nog iets moet bewijzen. Of ik eraan denk om mijn carrière te verlengen? Nee, nooit. Ik ben er klaar mee, dit was het,” aldus een stellige Barney.

Hij vervolgt: ”We hebben nog steeds de Players Championship Finals en het WK, maar mijn beslissing staat vast. Ik stop op 1 januari of op 2 januari wanneer ik de WK-finale speel.”

Daarnaast steekt hij de loftrompet over de huidige nummer 1 van de wereld.

”Ik heb het darten in Nederland op de kaart gezet, maar de sport was nooit zo populair geweest zonder Michael van Gerwen. Hij is een fantastische darter en een ongelofelijke ambassadeur voor ons land,” besluit Raymond van Barneveld.

Op 8 februari 2020 zal het afscheid op gepaste wijze worden gevierd met de BarneyDome.

Voormalig GTST-acteurs en illusionist van partij op BarneyDome