Van Barneveld: Ik betwijfel het of ik volgend jaar terugkeer in de PL PDC
PDC

Van Barneveld: Ik betwijfel het of ik volgend jaar terugkeer in de PL

Van Barneveld: Ik betwijfel het of ik volgend jaar terugkeer in de PL

Op de afgelopen Premier League Darts is Raymond van Barneveld niet erin geslaagd zijn titel te prolongeren. Latere runner-up Michael van Gerwen was in de semi met 10-8 te sterk, waardoor de Hagenaar geen poging mocht wagen om het invitatietoernooi voor het tweede jaar op rij naar zich toe te trekken.

Na zijn uitschakeling gaf een ontmoedigde Van Barneveld aan dat het hij wellicht niet van de partij zal zijn op de Premier League Darts 2016. "Ik hou van mijn fans en de Premier League is fantastisch maar het vergt veel van mijn privéleven, geloof me. Hopelijk kom ik volgend jaar terug maar ik betwijfel het omdat ik het volgend jaar wat meer rust wil nemen" hintte de vijfvoudig wereldkampioen.

‘Onzin’ vindt Wayne Mardle. De voormalige professionele darter en Sky Sport analist neemt de uitspraken van Raymond van Barneveld maar met een korreltje zout. Mardle benadrukt dat Van Barneveld zich niet zal terugtrekken uit de Premier League. "Het was maar een emotionele uitbarsting na zijn play-offs uitschakeling tegen Michael van Gerwen. Om te zeggen dat hij niet meer aan de Premier League zal deelnemen, is onzin. We horen heel veel onzinnige dingen in sport en dit is zo’n uitspraak. Het is maar een impulsieve reactie".

"Hij zal weer aan de Premier League deelnemen en hij wil ook weer aan de Premier League deelnemen vervolgt de expert. Die man is een grote aanwinst voor de dartsport. Maar hij is niet de grootste verliezer. Zoals we hem in de afgelopen weken hebben gezien, is hij een geweldige winnaar. Maar hij houdt niet van verliezen, dat is de mentaliteit van kampioenen. Ze vinden het vreselijk en proberen niet te verliezen".

"Barney vind het vreselijk om van een landgenoot te verliezen, in het bijzonder van Michael van Gerwen die momenteel de beste speler is. Hij kan Raymond evenaren door ook vijf wereldtitels te winnen en misschien wel meer. Van Barneveld ziet Michael als een speler die 'het stokje van hem kan overnemen' als de beste Nederlandse dartspeler ooit. Raymond vindt het fantastich om in grote arena’s in actie te komen en te horen dat het publiek zijn naam scandeert. Om te zeggen dat hij niet van de partij zal zijn op de Premier League, is onzin".

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws