Home PDC Van Barneveld: “Ik heb spijt van één wedstrijd die ik speelde tegen...

Van Barneveld: “Ik heb spijt van één wedstrijd die ik speelde tegen Taylor”

In een interview met Live Darts sprak Raymond van Barneveld openhartig over zijn carrière en over zijn aangekondigde pensioen.

Daar waar Phil Taylor gisteren nog aangaf dat Barney zijn besluit wellicht te vroeg heeft genomen is de Hagenaar resoluut.

“Ik stop hoe dan ook na het PDC WK van 2020. Het was een moeilijk besluit en de gedachte hierover begon dit jaar tijdens de World Grand Prix,” aldus Van Barneveld.

Wanneer er wordt gevraagd of hij spijt heeft van iets in zijn carrière komt de Nederlander met één wedstrijd die hem nog in het geheugen staat gegrift. 

“De head-to-head tegen Phil Taylor had ik nooit moeten gooien. Het werd gespeeld op basis van tijd in 1 uur en hij versloeg mij met 21-10. Dat had ik nooit moeten doen. Als ik die partij niet had gespeeld had ik meer kunnen winnen in mijn carrière,” besluit Van Barneveld.

Het duel waar hij naar refereert is ‘The Match of the Century’ dat in 1999 werd gespeeld tussen de nummer 1 van de PDC, Phil Taylor, en de nummer 1 van de BDO, Raymond van Barneveld.

Het werd aangekondigd als de strijd om te bepalen wie nu echt de beste darter van de wereld was.

Beelden van dit duel zijn hieronder te bekijken.