Home PDC Van Barneveld lijkt reeds verzekerd van deelname PDC WK 2020

Van Barneveld lijkt reeds verzekerd van deelname PDC WK 2020

2019-03-28 PDC Premier league Ahoy donderdag Raymond van Barneveld emotie afscheid

Het afscheidsjaar van Raymond van Barneveld lijkt worden afgesloten met het PDC WK 2020. Dit was de grote wens van de Nederlander en met inmiddels 20.000 pond achter zijn naam op de Pro Tour Order of Merit is deelname in principe verzekerd.

Vorig jaar was dit namelijk voldoende voor plaatsing en naar verwachting zal die grens ook dit jaar weer in die koers liggen.

Het is een andere weg die wordt bewandeld maar ook op die manier kun je je verzekeren van deelname aan het wereldkampioenschap.

De top 32 van de PDC Order of Merit plaatst zich voor het PDC WK en hierop bezet Barney momenteel nog de 29e plaats. Dit wordt aangevuld met een groep qualifiers en de top 32 van de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit.

Via deze laatste categorie is Van Barneveld nu in principe al verzekerd van deelname aan het meest prestigieuze toernooi van het jaar. Al moet worden vermeld dat de grens natuurlijk ook hoger of lager kan uitvallen, afhankelijk van de uitslagen en verdeling van bedragen die per speler worden gewonnen.

Wel is er nog meer positief nieuws voor de Nederlander. Hij heeft vanwege zijn recente resultaten namelijk nog goed zicht op deelname aan enkele tv-toernooien, te weten de Players Championship Finals, het European Darts Championship en de World Grand Prix. Wel lijkt de World Matchplay aan zijn neus voorbij te schieten.