Home PDC Van Barneveld overweegt direct stoppen zonder deelname PDC WK

Van Barneveld overweegt direct stoppen zonder deelname PDC WK

2019-03-28 PDC Premier league Ahoy donderdag persconferentie Raymond van Barneveld

Donderdagavond werd het Open Achterhoeks Kampioenschap op de Zwarte Cross gespeeld waarbij Michael van Gerwen won van Raymond van Barneveld.

Na afloop sprak Barney enkele opvallende woorden tegenover Radio 1.

Van Barneveld: “Ik denk steeds vaker: Moet ik nog wel tot het einde van het jaar door of moet ik niet gewoon veel eerder zeggen dat het mooi is geweest? Hoeveel pijn moet je op een gegeven moment nog hebben?”

De Nederlander gaat momenteel door een lastige fase in zijn carrière en de voormalig nummer 1 van de wereld bezet 11 jaar laten de 30e plek op de PDC Order of Merit.

Vanaf zaterdag gaat de World Matchplay van start met 5 Nederlanders. Doe gratis mee met onze dartpoule en maak kans op leuke prijzen.

“Ik ben een geboren winnaar. Maar als je de World Cup mist, een heel slechte Premier League speelt, niet naar de World Matchplay gaat en misschien ook de World Grand Prix en de Grand Slam of Darts misloopt, wat heeft het dan nog voor zin om heel erg graag naar een WK te willen, daar twee potjes te winnen en dan afscheid te nemen?”

Hij vervolgt: “Ik ga me nu heel serieus beraden over hoe nu verder. Dat heeft niks met mijn wedstrijd van vanavond te maken, maar je moet wel realistisch blijven.”

Eerder gooide de Hagenaar de handdoek in de ring na twee zware nederlagen tegen Daryl Gurney en Michael van Gerwen tijdens de Premier League in Ahoy afgelopen maart. Later kwam hij echter terug op dit besluit waarna hij besloot om toch door te gaan tijdens zijn afscheidsjaar met als doel af te sluiten op het PDC WK 2020.