Home PDC Van der Voort haalde uit naar PDC-voorzitter Barry Hearn

Van der Voort haalde uit naar PDC-voorzitter Barry Hearn

Vincent van der Voort verknalde zijn wedstrijd in de beslissende leg tegen Webster in de tweede ronde van de European Darts Grand Prix. Na zijn eerste ronde duel in Duitsland liet de Nederlander zijn ongenoegen horen. The Dutch Destroyer is het niet eens met het beleid van PDC-voorzitter Barry Hearn. 

“Hearn is een goede promotor en zorgt voor grote toernooien, maar hij is niet zo goed in het opzetten van een eerlijk systeem voor de ranking”, vertelde Van der Voort na afloop van zijn partij in de eerste ronde van de European Darts Grand Prix. “Het is een groot probleem.”

De Nederlander is niet blij met het kwalificatiesysteem voor de Euro Tour. Er zijn kwalificatietoernooien voor Britse PDC-spelers en Europese PDC-spelers. Verder worden er kwalificatietoernooien georganiseerd voor spelers zonder tourcard, spelers uit het organiserende land, spelers uit Oost-Europa en spelers uit Scandinavië.

In het Britse kwalificatietoernooi zijn er achttien tickets te verdienen terwijl er voor de Europese spelers slechts zes beschikbaar zijn. Van der Voort is helder “Er moet gewoon één kwalificatietoernooi komen, waarbij het niet uitmaakt welke nationaliteit je hebt.”

Bron RTLdarts