Home PDC Van Gerwen gaat onderuit tijdens de Players Championships Finale

Van Gerwen gaat onderuit tijdens de Players Championships Finale

De elfde editie van de Players Championships Finals is tot een ontknoping gekomen in Minehead. De beste 64 spelers van de Players Championships ranking waren geplaatst in het Butlin’s Minehead Resort. Van deze 64 spelers die begonnen aan het toernooi hebben we nog twee Nederlanders in de race voor de titel. De Fries Danny Noppert stond in zijn eerste major halve finale, Noppie ging het duel aan met Daryl Gurney maar ging hard onderuit.

De afgelopen drie jaren was Michael van Gerwen de beste van de Players Championships Finals, de titel won de Brabander al vier keer. Van Gerwen had een lastige horde te nemen in de halve finale, hij trof Gary Anderson maar versloeg de Schot in een mooie wedstrijd. Na de FlyingScotsman nam MvG het op tegen Gurney. De mannen kwamen niet los van elkaar waardoor het venijn in de staart zat. Van Gerwen miste een paar triples waardoor Gurney de Nederlander pijn wist te doen met een bull finish vanaf 85 voor de overwinning.

Tussen de halve- en finale wist ook de Belg Dimitri van den Bergh in actie komen en zijn tweede titel op rij te winnen. Klik hier voor het artikel.

Halve finales
Daryl Gurney (98.15) v Danny Noppert (94.1) 11-3
Met een 88-finish weet de Fries zijn eigen leg te behouden voor 1-1, Gurney loopt echter in de eerste sessie uit naar 4-1. Noppie miste nog een 170-finish op de bull om 3-2 te maken, een leg eerder miste de Nederlander ook een pijltje op tops. Waardoor het ook 2-2 had kunnen staan.. Na de pauze mist Noppert wederom een pijl voor de leg, hij miste 124 op de bull waarna Gurney 78-finisht. Ook in de zevende leg zit Noppert er dicht bij als hij op 56 staat en de Noord-Ier 65 uitgooit om 6-1 voor te komen. De achtste leg brengt de Nederlander meer geluk, Noppie weet in 13-darts 6-2 te maken. In leg negen weet de man uit Joure via een 80-finish te breaken voor 6-3 helaas blijft het bij drie legs voor de Nederlander. SuperChin weet verder uit te lopen bij Noppert en gooit nog een 11-darter in de elfde leg, Noppert kwam te kort in zijn eerste PDC halve finale.

Gary Anderson (103.7) v Michael van Gerwen (102.43) 9-11 
In de beginfase van het duel tussen beide grootheden wist de Schot 3-0 voor te komen, Van Gerwen moest nog even wakker worden. De Brabander weet echter via een 13-, 14-, 14-darter weer op gelijke hoogte te komen met de Schot. Met ene 12- en 18-darter weet The Flying Scotsman echter weer twee legs voor te komen maar Mighty Mike weet weer terug te komen naar 5-5. Vervolgens weten de mannen de eigen leg niet meer af te staan. Tot 7-7 vallen aan beide kanten snelle legs waarna in leg vijftien Van Gerwen een belangrijke break weet te forceren, in 14-darts komt hij op 7-8. De Brabander weet de break ook te verzilveren via tops waarmee hij op 7-9 komt. De Schot mist op een haartje 154 en weet in de herkansing zijn leg binnen te houden en kan in de achttiende leg terug breaken voor 9-9. Een snoeiharde 11-darter brengt de re-break bij de Vlijmenaar, Van Gerwen gooit er een super leg achteraan met een 121-finish voor de wedstrijd waarmee hij in de finale staat.

Finale
Daryl Gurney (95.72) v Michael van Gerwen (100.2) 11-9 
De eerste vier legs gaan met de darts mee waarbij Van Gerwen een 11-darter wist te noteren voor de 2-2. Net voor de eerste pauze gooit de Noord-Ier 50 uit voor 3-2. Na de pauze blijven de mannen legs uitwisselen. In de negende leg lijkt Van Gerwen op jacht naar een break als hij twee maximale scores gooit maar de Noord-Ier pakt alsnog de leg. Net voor de tweede pauze weet MvG zijn leg te behouden waardoor de finale volledig in evenwicht is 5-5. Pas in de dertiende leg weet de Brabander via een 88-finish een break te forceren alleen lukt het Van Gerwen niet deze break te verzilveren waardoor het na viertien legs nog altijd 7-7 staat. De Noord-Ier weet op een heel belangrijk moment zijn derde 180-score te gooien waarna MvG via een 134-score dubbel een over laat, Gurney finisht waardoor het 8-7 staat. In leg 17 mist MvG een 122-finish maar in de herkansing weet hij de leg wel te finishen voor de zo gewenste break. Een pijltje op de dubbel mist Van Gerwen om de break te verzilveren waarna de SuperChin 88 uitgooit voor de re-break. Gurney gooit een 13-darter voor de eigen leg binnen te houden en op matchpoint te komen. Op het einde van leg twintig gooit Van Gerwen een paar triples te weinig en gooit de Noord-Ier 85 uit op de bull voor de winst. Gurney voorkomt dat Van Gerwen de 31e major titel wint.

PDC Unicorn World Youth Championship Finale:
Martin Schindler (91.6) v Dimitri Van den Bergh (100.44) 3-6 
De 24-jarige The Dreammaker begint sterk en staat na negen darts op een finish, de Belg pakt de openingsleg uiteindelijk in 15-darts. Via dubbel 18 weet Van den Bergh de break te forceren en 0-2 voor te komen. Met een mooie 151-finish weet de Belg zijn break te verzilveren en comfortabel 0-3 voor te komen. Schindler weet met een 107-finish te antwoorden en daarmee 1-3 te maken. Een 12-darter brengt echter de de 1-4 waarmee Van den Berg voorkomt dat Schindler in de wedstrijd komt. De jonge Duitser weet nog met zijn laatste pijl de dubbel te raken om zijn eigen leg te behouden. The Dreammaker weet met sterk scoren ook op matchpoint te komen waarna The Wall 3-5 maakt in 13-darts. Met twee maximale 180-scores weet Van den Bergh de negende leg in 12-darts te pakken.
Best of 11 legs.