Van Gerwen: "Ik ga geen 2 weken in quarantaine voor PDC Summer Series" PDC
PDC

Van Gerwen: "Ik ga geen 2 weken in quarantaine voor PDC Summer Series"

Van Gerwen: "Ik ga geen 2 weken in quarantaine voor PDC Summer Series"

De PDC heeft vrijdag de vijfdaagse PDC Summer Series aangekondigd waarbij van 8 juli tot en met 12 juli vijf Players Championship toernooien zullen worden gespeeld. Veel spelers staan te trappelen om weer te beginnen maar de vraag is nog hoe dit precies eruit gaat zien.

Moeten de spelers die naar Groot-Brittannië afreizen ook 2 weken in quarantaine of wordt er voor hen een uitzondering gemaakt zoals dit inmiddels ook voor enkele andere sporten is gebeurd.

Michael van Gerwen heeft tegenover Nu.nl al laten weten dat hij het niet zit zitten om 3 weken in Groot-Brittannië te verblijven om 5 dagen een toernooi te kunnen spelen.

"Het is voor mij geen doen om drie weken in Engeland te zitten voor vijf toernooien. Je moet dan al die tijd in het hotel blijven. Als ik drie weken lang hetzelfde voedsel eet, dan word ik een beetje gek. Ik sta er wel voor open om me een paar dagen van tevoren te melden en te laten testen. Dat boeit me niet zoveel."

Dat betekent overigens niet dat de nummer 1 van de wereld niet graag weer in actie zou willen komen aan het dartbord.

"Ik snak ernaar om weer te beginnen. Ik heb het gemist. Ik heb heel mijn leven gereisd, dus dan is het heel erg wennen als je opeens thuis komt te zitten. Maar ik heb mooie dingen meegemaakt met de kinderen. Ik heb geleerd dat rust met geen miljoen euro te koop is," aldus Van Gerwen.

Bovendien speelt er nog een ander belangrijk aspect mee. De PDC laat de Summer Series alleen doorgaan als 90 procent van de 128 Tour-kaarthouders zijn opwachting kan maken. Wanneer dit niet lukt wordt er op dezelfde data verschillende toernooien georganiseerd die vervolgens niet zullen meetellen met de Order of Merit.

De uitzondering die daarbij gemaakt moet worden voor de dartsport met vrijstelling van zelfisolatie lijkt daarbij doorslaggevend te worden.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws