Home PDC Van Gerwen in 2019 nog ongeslagen met zegereeks van 18 partijen

Van Gerwen in 2019 nog ongeslagen met zegereeks van 18 partijen

Op zaterdag wist Michael van Gerwen de Players Championship te winnen. Hij versloeg hierbij Jermaine Wattimena in de finale met 8-4.

Nadat Van Gerwen eerder al The Masters op zijn naam schreef, de eerste speelweek van de Premier League won en uiteraard de finale van het PDC WK won, is hij nog ongeslagen in 2019.

Daarnaast heeft hij op dit moment 18 wedstrijden op rij gewonnen. Deze reeks begon op tegen Alan Tabern en voerde hem via Max Hopp, Adrian Lewis, Ryan Joyce, Gary Anderson en Michael Smith naar de wereldtitel. Op de Masters won hij achtereenvolgens van Jonny Clayton, Mensur Suljovic, Dave Chisnall en James Wade voor zijn vijfde Masters titel op rij. Tussendoor won hij in de Premier League wederom van Michael Smith. Zaterdag zette hij achtereenvolgens Luke Woodhouse, Gary Eastwood, Mickey Mansell, Mark Dudbridge, Jonny Clayton, Scott Baker en Jermaine Wattimena op zij. In al deze partijen was, qua gemiddelde, zijn partij tegen Gary Eastwood het slechtst, ondanks dat de Brabander die partij alsnog 97,9 gemiddeld gooide.

Op zondag verschijnt hij opnieuw aan de oche tijdens Players Championship 2 in een poging om deze ongeslagen status voort te zetten.