Van Gerwen kwartfinalist in bijna driekwart van de Players Championship toernooien PDC
PDC

Van Gerwen kwartfinalist in bijna driekwart van de Players Championship toernooien

Van Gerwen kwartfinalist in bijna driekwart van de Players Championship toernooien

Na afloop van het eerste Players Championship weekend dit jaar, waarvan en Dave Chisnall op het tweede Players Championship de sterkste was, heeft de PDC-statisticus Christopher Kempf aangegeven hoe vaak top 32 spelers de kwartfinale van een Players Championship toernooi hebben gehaald sinds 2017. Players Championship 3 en 4 staan aankomend weekend alweer op het programma.

Hieruit blijkt dat Michael van Gerwen in 72 % van de Players Championship toernooien die hij meedoet minstens de kwartfinale haalt. Zodoende haalde hij sinds 2017 13 keer de kwartfinale op een Players Championship. Dit houdt in dat hij slechts vijf keer voor de kwartfinale strandde. Desalniettemin heeft hij niet het vaakst de kwartfinale gehaald.

Peter Wright, Rob Cross en Michael Smith hebben immers allemaal 14 keer de kwartfinale gehaald. Deze spelers hadden hier echter 40 tot 45 toernooien voor nodig, de een iets minder dan de ander, terwijl Mighty Mike dus maar 18 Players Championship toernooien gespeeld heeft in de afgelopen twee jaar.

Ian White gaat in het klassement aan kop met 15 kwartfinales op de Players Championship toernooien. Diamond White had hier echter 45 deelnames voor nodig.

Gary Anderson doet het ook bovengemiddeld goed. De Schot haalde in 42 % van de Players Championship toernooien waar hij aan meedeed de kwartfinale. Dit komt in zijn geval neer op 11 kwartfinales.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws