Home PDC Van Gerwen: “Met brass pijlen versla ik nog 70 procent van het...

Van Gerwen: “Met brass pijlen versla ik nog 70 procent van het veld”

Vanuit huis heeft Michael van Gerwen een interview afgegeven waarin hij zijn kijk geeft op de huidige situatie waarbij het dartsseizoen tot een tijdelijke stop is gekomen.

Van Gerwen: “Mijn dochter Zoë kijkt raar op dat ik zoveel thuis ben. Ik heb al gezegd dat papa nog maanden veel thuis zal zijn. Verder gaat het goed met Mike al was het in het begin wel zwaar omdat hij heel veel moest huilen, maar dat gaat steeds beter.”

Natuurlijk komt ook het darten aan bod en uit de beelden blijkt dat de Nederlander inmiddels wel een dartbord in zijn huis heeft hangen.

“Ik moet het trainen nu weer oppakken en heb al staan trainen met Vincent van der Voort. Hij staat echt weer goed te gooien en we stuwen elkaar qua niveau naar een hoger level.”

Mighty Mike is tijdens zijn training ook nog bezig om zijn nieuwe pijlen van Winmau te perfectioneren, al zit het met het vertrouwen nog altijd goed. Op de UK Open 2020 speelde hij uitmuntend met deze darts. Hij won het toernooi en gooide hierbij 3 keer een gemiddelde van rond de 110,00.

“Winmau heeft voor mij deze monster setup van een pijl gemaakt waar ik alle vertrouwen in heb. Maar ik ben ervan overtuigd dat 90% uit jezelf moet komen en de pijl kan alleen dat laatste beetje extra brengen. Als ik met brass pijlen zou spelen win ik nog van 70% van het veld,” aldus de nummer 1 van de wereld.

Ook Van Gerwen kan niet wachten tot hij weer het podium op mag. Op de vraag of hij dit jaar nog een Premier League avond in Ahoy verwacht reageert hij als volgt: “In Ahoy wordt lastig omdat je er misschien maar 500 man mag binnenlaten terwijl er plaats is voor 10.000 man. Ik weet dat de PDC de prioriteit heeft liggen bij twee toernooien die ze dit jaar sowieso willen afspelen en laten doorgaan en dat is de Premier League en het PDC WK.”