Van Gerwen schrijft geschiedenis met uitzonderlijke 9-darter op PC 2 PDC
PDC

Van Gerwen schrijft geschiedenis met uitzonderlijke 9-darter op PC 2

Van Gerwen schrijft geschiedenis met uitzonderlijke 9-darter op PC 2

Michael van Gerwen slaagde op de Players Championship twee van het jaar niet om zijn ongeslagen reeks van 22 voort te zetten en zijn vierde titel op rij te pakken in 2019.

Maar de Brabander wist wel geschiedenis te schrijven met een uitzonderlijke 9-darter. Van Gerwen gooide in de kwartfinale tegen tegenstander Jonny Clayton een perfecte leg via een niet meest gebruikelijke wijze. De nummer één van de wereld kwam in de vierde leg op 141 te staan, na twee 180-ers in zijn eerste en tweede beurt. Zijn perfecte leg kwam vervolgens tot stand via via t19, t16, d18. Hiermee schreef hij geschiedenis aangezien het de eerste live uitgezonden 9-darter is die via deze route werd gegooid.

Maar op die dag werd er ook nog een record verbroken en hier had de Nederlander ook aandeel in. Tijdens de Players Championship twee werden er maar liefst vier 9-darters gegooid en wel door Geert Nentjes, Chris Dobey, Dave Chisnall en Michael van Gerwen. Hiermee werd er tijdens een Pro Tour voor de eerste keer vier perfecte legs gegooid op een dag.

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de uitzonderlijke 9-darter van Michael van Gerwen: scroll naar beneden voor de video of klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws