Van Gerwen verliest met hoogste gemiddelde ooit op PDC WK PDC
PDC

Van Gerwen verliest met hoogste gemiddelde ooit op PDC WK

Van Gerwen verliest met hoogste gemiddelde ooit op PDC WK

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld troffen elkaar in de derde ronde van het William Hill World Darts Championship 2016. De 'oranjes' hebben er een ware thriller van gemaakt. In een zinderende derde ronde partij die tot de beslissende set ging, kreeg Van Barneveld het voor elkaar om de titelfavoriet en nummer één van de wereld uit te schakelen.

In de spectaculaire partij waren de mannen goed voor achttien 180-ers in totaal. Michael gooide er elf, Barney wist de maximale score zeven keer te noteren. Van Gerwen gooide de 140 score 19 keer , Van Barneveld gooide de 140 score 30 keer. Van gerwen was goed voor een finish percentage van 42,86. Het finish percentage van Raymond bedroeg 33.33. In set vier wist Mighty Mike ook nog de hoogste finish (170) neer te zetten. De hoogste finish van de Hagenaar was 124. Van Barneveld won de kraker met 4-3.

Michael van Gerwen eindigde de spannende derde ronde partij uiteindelijk met een gemidelde van 105,78. Raymond van Barneveld sloot de partij af met een gemiddelde van 100.44. Hiermee gaat Van Gerwen de boeken in als de verliezer met het hoogste gemiddelde ooit op het PDC WK. Het record stond op naam van Adrian Lewis die in de kwartfinale van het WK 2010 met een gemiddelde van 102,96 verloor van voormalig leermeester en stadsgenoot Phil Taylor.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws