Home PDC Van Tergouw en De Vos gaan in januari naar de PDC Q-School

Van Tergouw en De Vos gaan in januari naar de PDC Q-School

2018-08-05 Winmau Belgium Masters

Op het moment dat het WK in Ally Pally bezig is, wordt er doorgaans ook veel gesproken over darters die naar Q-School zouden kunnen gaan. Inmiddels hebben het Nederlandse talent Justin van Tergouw en de Belg Geert de Vos, die de laatste jaren een vast gezicht was in de top van de BDO, hun deelname aan de European Q-School bevestigd. De European Q-School zal van 3 tot en met 6 januari 2019 plaatsvinden en is open voor spelers van het Europese vasteland, terwijl spelers van buiten Europa de keuze hebben om naar de European of UK Q-School te gaan.

Voor het merendeel van de dartsfans heeft Justin van Tergouw geen introductie nodig. Voor degenen die minder tot niet bekend zijn met dit 18-jarige Utrechtse talent zetten wij even zijn voornaamste prestaties op een rijtje. Hij heeft tweemaal de jeugd Lakeside, tweemaal jeugd Winmau World Masters en eenmaal de WDF World Cup en WDF Europe Cup gewonnen. Eerder dit jaar pakte hij in de finale van de Belgium Masters tegen Glen Durrant, de absolute koploper bij de BDO, zijn eerste titel bij de heren op een BDO-toernooi. Op de laatste Winmau World Masters haalde hij de laatste 80 bij de heren. Hij staat op dit moment 77e op de BDO-ranglijst, maar heeft slechts een deel van het circuit afgelopen.

De Belg Geert de Vos heeft in 2018 een rustig jaar gehad als het gaat om darten op hoog niveau, maar ook hij heeft in het verleden goede resultaten geboekt. Zo won hij in 2015 de BDO World Trophy. Geert haalde op de Finder Darts Masters van 2014 en 2016 en de WDF World Cup singles van 2007 de halve finale. Zijn beste prestatie op Lakeside dateert uit 2017, toen hij de kwartfinale haalde. Op de Winmau World Masters wist hij tweemaal de laatste 16 te halen, namelijk in 2013 en 2016. Op de Grand Slam of Darts 2015 maakte hij in zijn laatste groepswedstrijd, toen hij al uitgeschakeld was, indruk door met een gemiddelde van 113 Jonny Clayton geen leg te gunnen.

Uiteraard zijn er meer Nederlanders en Belgen die hun geluk zullen gaan beproeven in Hildesheim in januari. Zo staat ook Niels Zonneveld, de huidige nummer 1 van de NDB-ranking en winnaar van PDC Development Tour 4, op de deelnemerslijst voor de European Q-School. Ook Andy Baetens, kwartfinalist op Lakeside 2018 en winnaar van 4 BDO-toernooien, heeft zich ingeschreven voor de European Q-School.

Vanavond heeft Justin zich ingeschreven voor PDC Q-school, en gaat een gooi doen naar een fel begeerde tourcard!…

Posted by Justin van Tergouw info site on Thursday, 13 December 2018