Vier Nederlanders verzekerd van deelname aan de EC 2019 PDC
PDC

Vier Nederlanders verzekerd van deelname aan de EC 2019

Vier Nederlanders verzekerd van deelname aan de EC 2019

De European Championship 2019 wordt van 24 tot en met 27 oktober gespeeld in Göttingen, Duitsland. De top 32 van de European Tour Order of Merit bepaalt het deelnemersveld. Deze ranglijst is uitsluitend gebaseerd is op prijzengeld dat gewonnen is gedurende de dertien European Tours. In 2018 ging de titel naar James Wade die in de finale van Simon Whitlock won.

Vele spelers zijn reeds verzekerd van deelname aan de European Championship 2019, enkele spelers kunnen zich nog kwalificeren tijdens de dertiende en laatste European Tour van het jaar, de Gibraltar Darts Trophy die in dit weekend wordt gespeeld.

Onder meer vier Nederlanders zijn reeds verzekerd van deelname. Viervoudig European Championship winnaar Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort hebben voldoende ponden verzameld voor deelname aan het hoofdtoernooi. Ook de Belg Dimitri van den Bergh zien we terug op de European Championship.

Er kunnen echter nog meer Nederlanders bijkomen. Danny Noppert en Wessel Nijman zijn namelijk nog in de race voor kwalificatie, ook Kim Huybrechts is nog op jacht naar een ticket voor de Europese major. PDC WK 2019 runner-up Michael Smith moet ook nog aan de bak. Onder meer tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis en drievoudig Lakeside kampioen Glen Durrant, die dit jaar de overstap maakte naar de PDC, zijn gekwalificeerd.

In onderstaande PDC afbeelding is het voorlopig deelnemersveld te zien voor de European Championship 2019. Dit is het deelnemersveld na dag één van de Gibraltar Darts Trophy. Spelers in het wit zijn reeds verzekerd van deelname, spelers in het groen kunnen zich nog kwalificeren, spelers met een sterretje (*) achter hun naam zijn actief op de Gibraltar Darts Trophy.

Het een en ander kan dus nog veranderen en verschuiven. Zondag, na de Gibraltar Darts Trophy, is het deelnemersveld definitief.

Te verdienen ponden European Tour:
Winnaar £25.000,-
Runner-up £10.000,-
Halve finalisten £6.500,-
Kwartfinalisten £5.000,-
Laatste 16 £3.000,-
Laatste 32 £2.000,-
Laatste 48 £1.000,-

Vier Nederlanders verzekerd van deelname aan de EC 2019

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws