Zonneveld, Sedlacek en Jamie Lewis behoren tot laatste deelnemers PDC WK PDC
PDC

Zonneveld, Sedlacek en Jamie Lewis behoren tot laatste deelnemers PDC WK

Zonneveld, Sedlacek en Jamie Lewis behoren tot laatste deelnemers PDC WK

Maandag werd in de Ricoh Arena te Coventry gestreden om de laatste zes tickets voor het PDC WK.

In de PDPA tourcard holder Rest of the World Qualifier strijden dertien spelers, waaronder vijf Nederlanders voor twee tickets. Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Jan Dekker hebben een bye en zullen dus bij de laatste acht instromen. Niels Zonneveld en Geert Nentjes zullen een wedstrijd meer moeten winnen om een plek op het PDC WK te bemachtigen.

Niels Zonneveld en Karel Sedlacek pakten de tickets op de PDPA tourcard holder Rest of the World Qualifier. Niels zette achtereenvolgens Krzysztof Kciuk, Jelle Klaasen en Martin Schindler opzij. Zodoende mag Niels Zonneveld zich alsnog opmaken voor het PDC WK, nadat hij kwalificatie via de Pro Tour Order of Merit net misliep mede door pech omtrent corona. De Tsjech Karel Sedlacek was Rowby-John Rodriguez, Benito van de Pas en Jan Dekker de baas en zal dus voor het tweede jaar op rij op het PDC WK spelen. Jan Dekker en Martin Schindler zullen een plek innemen op de reservelijst voor het geval spelers zich afmelden voor het PDC WK. Deze reservelijst zal gebruikt worden voor het geval een internationale qualifier zich afmeldt en er geen vervanger is via de weg waarop hij of zij zich kwalificeerde of voor het geval spelers die zich via de PDC hebben gekwalificeerd zich afmelden.

In het kwalificatietoernooi voor tourkaarthouders uit het Verenigd Koninkrijk strijden 33 spelers om vier tickets. Jamie Lewis, Matthew Edgar pakten deze tickets. Ciaran Teehan bond achtereenvolgens Barrie Bates, Michael Barnard, Mark McGeeney en Joe Murnan aan de zegekar en mag zich zodoende voor het tweede jaar op rij opmaken voor het PDC WK. Jamie Lewis, die op het PDC WK 2018 nog de halve finale haalde, versloeg achtereenvolgens David Pallett, Alan Tabern en Robert Thornton. Matthew Edgar was te sterk voor Gary Blades, Martin T'Other Atkins en Josh Payne. Nick Kenny mag zich dankzij zeges op Steve Brown, Ted Evetts en James Wilson op gaan maken voor zijn debuut op het PDC WK, nadat hij in januari een PDC-tourkaart bemachtigde en dus het PDC-circuit af mocht gaan lopen.

Het format van de wedstrijden is tot aan de beslissende ronde, in het geval van het kwalificatietoernooi van de Nederlanders dus tot en met de laatste acht, best of 11 legs. Het format van de beslissende ronde is best of 13 legs.

PDPA tourcard holder Rest of the World Qualifier
Laatste 16
Jelle Klaasen bye
Niels Zonneveld (93,2) - Krzysztof Kciuk (89,3) 6-3
Martin Schindler (93,4) - Jesús Noguera (89,7) 6-4
Kai Fan Leung (93,9) - Christian Bunse (92,6) 6-2
Benito van de Pas bye
Karel Sedlacek (101,3) - Rowby John Rodriguez (89,4) 6-0
Jan Dekker bye
Geert Nentjes (84,3) - Harald Leitinger (75,7) 6-0

Laatste 8
Niels Zonneveld (91,3) - Jelle Klaasen (85,5) 6-4
Martin Schindler (102,3) - Kai Fan Leung (96,0) 6-4
Karel Sedlacek (95,2) - Benito van de Pas (87,2) 6-2
Jan Dekker (83,1) - Geert Nentjes (75,8) 6-1

Laatste 4 (winnaars gaan naar het PDC WK)
Niels Zonneveld (95,0) - Martin Schindler (88,2) 7-4
Karel Sedlacek (94,3) - Jan Dekker (89,7) 7-2

PDPA tourcard holder UK Qualifier
Laatste 8 (winnaars gaan naar het PDC WK)
Ciaran Teehan (98,0) - Joe Murnan (90,1) 7-6
Jamie Lewis (83,0) - Robert Thornton (86,0) 7-5
Matthew Edgar (95,9) - Josh Payne (87,4) 7-4
Nick Kenny (86,5) - James Wilson (92,6) 7-6

Reservelijst
Josh Payne
James Wilson
Jan Dekker
Martin Schindler
Robert Thornton
Joe Murnan

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws