Home PDC Voorbeschouwing Dutch Darts Masters met 9 Nederlanders en 1 Belg

Voorbeschouwing Dutch Darts Masters met 9 Nederlanders en 1 Belg

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 VINCENT VAN DER VOORT V DARREN WEBSTER VINCENT VAN DER VOORT IN ACTION

Vrijdag tot en met zondag zijn de IJsselhallen te Zwolle het decor voor de Dutch Darts Masters. De Dutch Darts Masters is de zevende van dertien European Tours. Alle informatie over de European Tour 2019 is te vinden in dit artikel

Zoals bij iedere European Tour zijn er ook op de Dutch Darts Masters zestien geplaatste spelers via de PDC Pro Tour Order of Merit. Deze spelers stromen zaterdag in bij de laatste 32, waar zij een van de spelers treffen die op vrijdag de eerste ronde winnen. Hiertoe behoren dit weekend onder andere Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena.

De 32 spelers in de eerste ronde hebben zich via de verschillende kwalificatietoernooien gekwalificeerd. Zo zijn er 18 spelers die zich via de UK Qualifiers hebben geplaatst. Hiertoe behoren onder andere Michael Smith, die voor het eerst sinds lange tijd niet rechtstreeks geplaatst, en Steve Beaton die zich dit jaar inmiddels acht keer via de UK Qualifiers voor een European Tour heeft gekwalificeerd. 

Zes spelers, waaronder Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Danny Noppert dwongen kwalificatie af via het kwalificatietoernooi voor Europese tourkaarthouders met uitzondering van spelers uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland, die zich immers via de UK Qualifiers moesten zien te plaatsen. Vincent kan de te verdienen ponden goed gebruiken om zijn kans op deelname aan de World Matchplay te vergroten.

De Belg Mike de Decker en de Duitser Florian Hempel dwongen kwalificatie af via het kwalificatietoernooi voor PDPA-leden uit Zuid- en West-Europa. De Zweed Dennis Nilsson deed dit via het kwalificatietoernooi voor spelers uit Scandinavië en de Baltische staten, terwijl de Hongaar Pál Székely de beste was tijdens het kwalificatietoernooi voor Oost-Europeanen.

Ten slotte komen er donderdagavond nog vier Nederlanders bij. Donderdagavond vindt in de IJsselhallen te Zwolle immers de host nation qualifiers plaats, waar de Nederlanders zonder tourkaart hun plek in het hoofdtoernooi mogen proberen afte dwingen.

Geplaatste spelers: 
1 Michael van Gerwen
2 Ian White
3 Daryl Gurney
4 Gerwyn Price
5 James Wade
6 Peter Wright
7 Rob Cross
8 Mensur Suljovic
9 Dave Chisnall
11 Ricky Evans
11 Joe Cullen
12 Simon Whitlock
13 Jonny Clayton
14 Stephen Bunting
15 Darren Webster
16 Jermaine Wattimena

De UK Qualifiers zijn: Steve Beaton, Michael Smith, Nathan Aspinall, Mervyn King, Ryan Harrington, Harry Ward, Mickey Mansell, Ritchie Edhouse, Keegan Brown, Ross Smith, Glen Durrant, Luke Woodhouse, William O’Connor, Alan Norris, Kyle Anderson, Brendan Dolan, Andy Boulton, Ryan Joyce.

De gekwalificeerde Europese tourkaarthouders zijn: Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Krzysztof Ratajski, Max Hopp en Rowby-John Rodriguez.

De gekwalificeerde PDPA-leden uit West- en Zuid-Europa zijn: Mike de Decker en Florian Hempel 

De winnaar van het Oost-Europees kwalificatietoernooi is Pál Székely.

De winnaar van het kwalificatietoernooi voor spelers uit Scandinavië en de Baltische staten is: Dennis Nilsson.

Dit aantal wordt aangevuld met vier spelers uit de host nation qualifiers, waar alle Nederlanders die geen PDC-tourkaart hebben aan mee mogen doen.