Home PDC Voorbeschouwing PDC WK dag 10 met v/d Voort en van Gerwen

Voorbeschouwing PDC WK dag 10 met v/d Voort en van Gerwen

dartfreakz-1302

Alweer dag 10 van het majestueus PDC World Darts Championship en niet zo maar een dag. Vanmiddag verschijnt Vincent van der Voort aan de oche en vanavond is het de beurt aan Michael van Gerwen. De laatste dag voordat het circus met kerstreces gaat. Donderdag gaat het toernooi weer verder na de korte kerststop. Vanavond ook al de eerste derde ronde wedstrijden. The Hammer neemt het op tegen de Bull en de laatste wedstrijd van de avond is ook weer een kraker tussen de Schot Thornton en de vijftienvoudig wereldkampioen en legende Phil Taylor. Maar voordat het zover is eerst nog twee zeer belangrijke tweede ronde partijen waarin onze Nederlanders in actie komen.

De middag sessie begint om 13.40 uur met Justin Pipe v Mark Walsh direct erna is het de beurt aan de man uit Purmerend Vincent van der Voort, hij neemt het op tegen Dean Winstanley. De niet geplaatste Engelsman zorgde voor een wereldse partij waarin the King werd uitgeschakeld. Op papier een absolute kraker, wanneer de snelste speler ter wereld zijn pijlen kan laten spreken worden we getrakteerd op een mooie wedstrijd.

De laatste wedstrijd van de middag is voor The Machine en de Bronzed adonis. Beaton wist tijdens de Players Championship Finals nog met 6-5 Raymond van Barneveld bij de laatste 32 uit te schakelen. Is Beaton ook in staat Wade uit het toernooi te knikkeren?

Om 20.10 uur zit heel Nederland klaar om de man uit Boxtel in actie te zien. In de avondopening neemt hij het op tegen Peter Wright. Met Mighty Mike in vorm mag Wright geen probleem zijn. De kleurrijke Engelsman trof van Gerwen al negen keer eerder, zes keer was de Nederlander de sterkste. Na de openingskraker verschijnen Andy Hamilton en Terry Jenkins op het podium. Twee pitbulls die nooit opgeven, een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Terry Jenkins is in vorm maar The Hammer kan zomaar uit het niets toeslaan. Hamilton en Jenkins is de eerste derde ronde wedstrijd van dit WK. De afsluiter mag er ook zijn, the Thorn won twee van de laatste vier wedstrijden tegen Taylor. In Juni van dit jaar won Thornton de UK open in de finale van the power, ook tijdens de World Grand Prix was de Schot het sterkste. In het laatste weekend van November troffen de heren elkaar twee keer tijdens de PDC Pro Tour in Barnsley. Beide keren in de halve finale en beide keren won Taylor met 6-5. Het beloofd een geweldige dag darts te worden.

2e ronde
Justin Pipe v Mark Walsh
Dean Winstanley v Vincent van der Voort
James Wade v Steve Beaton
Michael van Gerwen v Peter Wright

3e ronde
Andy Hamilton v Terry Jenkins
Phil Taylor v Robert Thornton